Experience Day elektrisch rijden

Experience Day elektrisch rijden

Datum
15 juni 2024
Tijd
10:00 tot 16:00
Locatie
Parkeerterrein FC Zutphen, Meijerinkpad 1, Zutphen

Voor deze vierde editie van de Experience Day in Zutphen hebben de dealers 50 elektrische auto’s en lichte bedrijfswagens beschikbaar gesteld. Van 10 tot 16 uur kan iedereen de modellen bekijken, vergelijken en een miniproefrit maken

De organisatie van dit oorspronkelijke Zutphense initiatief is in handen van Aventus in Apeldoorn. Haar Automotive-studenten doen ook de proefritbegeleiding. Veel praktijkervaring is beschikbaar bij de vrijwilligers van de Vereniging van Elektrische Rijders (VER).

Opgave van de gewenste auto’s en het voorkeurtijdstip kan door inschrijving op www.evexperiencezutphen.nl. Maar spontaan langskomen kan natuurlijk ook.

De keuze aan elektrische auto’s wordt steeds groter. Inmiddels kost de goedkoopste elektrische auto – na aftrek van subsidie – mínder dan de goedkoopste benzineauto. Ook de tweedehands markt geeft een steeds groter aanbod. Goede redenen om in de praktijk te ervaren hoe het rijdt.

Ook dit jaar zijn elektrische bestelauto’s aanwezig. Door de komst van zero-emissie zones in de binnensteden van Deventer en Apeldoorn in 2025 oriënteren steeds meer ondernemers zich hierop. Ook een wijziging van de BPM-wetgeving en afbouw van de SEBA-subsidieregeling speelt daarbij een rol.