Informatieavonden Elektrisch rijden

Informatieavonden Elektrisch rijden

Datum
23 t/m 30 mei 2024
Tijd
19:30 tot 21:00
Locatie
Zuthpen, Twello, Deventer

23, 28 en 30 mei 2024

Voor steeds meer automobilisten wordt elektrisch rijden interessant. Om alle vragen over het nieuwe rijden en ‘tanken’ te beantwoorden, organiseren drie energiecoöperaties in onze regio een informatieavond. Deze worden gehouden in Zutphen, Twello en Deventer.

Samen met Vereniging van Elektrische Rijders (VER) geven hun laadcoaches inzicht in de actieradius in de praktijk, keuzes en kosten, laden thuis en in de wijk en onderweg, laadpassen en laadboxen. Inmiddels komen er minder dure modellen op de markt. En ook door een groter aanbod tweedehands komt elektrisch rijden voor meer particulieren binnen handbereik.

Ook leggen ze uit hoe je met ‘slim laden’ het stroomnet kunt ontzien. En natuurlijk is dat met echt groene stroom van een energiecoöperatie of van je eigen zonnepanelen. Na het isoleren van je woning is dit een nieuwe vorm van energie besparen. Dat komt omdat het energierendement van een benzineauto maar 30 tot 35% is. Veel energie verdwijnt dan als warmte via koelsysteem en uitlaat. Met het rendement van 90% voor een elektrische auto bespaar je dus veel energie.

23 mei Zutphen
Energiewinkel, Overwelving 10, Zutphen

28 mei Twello
Sportcafé Jachtlust, Jachtlustplein 7, Twello

30 mei Deventer
Duurzaamheidscentrum, Grote Kerkhof 1 Deventer