Landelijke Compostdag 30 maart 2019

Op 30 maart 2019 vindt de jaarlijkse Landelijke Compostdag voor de dertiende keer plaats. Op verschillende plekken in de gemeente Apeldoorn kun je zakken compost ophalen als bedankje voor het scheiden van het afval. Afval is namelijk waardevol en vormt een bron voor energie. Zo wordt uit het gft-afval compost gemaakt. Wist je dat met het afval uit de groene containers in de gemeente Apeldoorn ook elektriciteit wordt gemaakt? Die groene stroom kun je afnemen bij deA. 

Schoon en dichtbij

Deze kringloop is een goed voorbeeld van hoe we werken bij deA. deA is een coöperatie die Apeldoorn wil verduurzamen door samen te werken aan slimme, toekomstgerichte oplossingen voor schone, groene energie dichtbij. Wil je ook energie uit je groene container?
Stap dan over naar deA voor lokale groene stroom met een prima tarief.
Energie uit mijn groene container>

Gratis compost als dank voor scheiden gft-afval

Met het gratis uitdelen van compost bedanken bedrijven en gemeenten de burgers voor hun inspanning om gft-afval gescheiden aan te leveren. De sector wil burgers stimuleren om dat op een zorgvuldige manier te blijven doen. Daarnaast willen zij op deze wijze mensen kennis laten maken met compost, een product dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is. Op verschillende uitdeelplaatsen in Apeldoorn delen vrijwilligers van deA flyers uit om mensen te laten kennismaken met onze coöperatie.