Zon uit Zuidbroek beschikbaar

Tussen de Apeldoornse wijk Zuidbroek en de A50, naast de grondwal en onder de hoogspanningsmasten, is de bouw van Zonnepark Apeldoorn gestart. De crowdfunding van het park is succesvol verlopen. Via deA kan de energie van het zonnepark worden afgenomen.

Zonnepark Apeldoorn is een initiatief van OverMorgen en Encon. De planning is dat vanaf mei 11.088 panelen jaarlijks ongeveer 3,6 MWh schone, lokale energie opwekken. Dat is genoeg om ongeveer 1.100 huishoudens van elektriciteit te voorzien.
De crowdfunding van het Zonnepark is met succesvol verlopen: in enkele weken is 250.000 gefund. Op dit moment is de bouw van het park in volle gang. De transformatorhuizen zijn op hun plek gezet en de palen waarop de panelen komen, zijn al te vinden binnen de omheining van het park.

Inschrijven energie Zonnepark Apeldoorn

De energie van het park kunt u afnemen bij deA. Via onze marktplaats voor lokale energie kan alvast worden ingeschreven voor de energie van het zonnepark. Als u zich nu inschrijft, stapt u over zodra het park start. Wij regelen de overstap; daar heeft u dus geen gedoe van.
Hulp nodig? Bel ons of kom langs energiedaten op vrijdagmiddagen van 13.30 tot 16.00 uur bij Foenix.