Blog 1 : even voorstellen

Beste lezers,

In deze blog vertellen we jullie graag over onze ervaringen van de verbouwing van onze oude woning. Het doel van dit project is deze woning te verbouwen naar een nul-op-de-meterwoning.
Tevens wordt onze woning een voorbeeld voor mensen die ook hun woning willen verbouwen. We vertellen jullie waar we tegenaan lopen en wat we hebben geleerd.

 

Eerst even voorstellen:

Sylvia Polman-Rolwes (40), Peter Polman (38), Quinn Polman (8) en Sven Polman (6)

We blijven hier wonen

Wij wonen inmiddels bijna 14 jaar op de Imkersdreef. Peter wilde hier niet blijven wonen en om deze reden zijn grote verbeteringen of verbouwingen uitgebleven.
Na een zorgvuldige heroverweging hebben we besloten dat we het hier zo prettig vinden, dat we hier graag blijven wonen, maar aan het wooncomfort schort het nog al eens.
Dus hebben we besloten dat we nu ook actief aan de slag willen om het huis te verbouwen, en daarbij vooral ook te kijken naar verbetering om de grote verbouwingen te gaan plannen, zoals vloerisolatie, kunststofkozijnen, zonnepanelen etc.

Maar hoe doe je dat eigenlijk en waar begin je mee? Ga je eerst de gevels aanpassen of de ventilatie? En dan hebben we ook nog een vochtprobleem. Hoe gaan we dat oplossen? Veel vragen en geen idee waar we moeten beginnen.

In de volgende blog: veel wensen en een eerste tip