Blog 5: Apparatencheck; weg met de babyfoon

Wij zijn Sylvia en Peter en gaan met ons huis aan de slag. Via deze blog houden we je op de hoogte. Na de eerste adviezen en gesprekken hebben we het idee dat het pakket: ‘zeer energiezuinig’ voor ons huis het beste past.

Hoeveel groepen hebben we eigenlijk en wat gebruiken de apparaten? Samen gaan we dit bekijken. Peter heeft een schema gemaakt van alle stopcontacten en op welke groep deze zijn aangesloten.

We gaan ze allemaal na en kijken welke apparaten er aan het stopcontact zijn aangesloten en op welke groep ze zitten. Dit doen we door de stroom er af te halen en te kijken met een lamp of de stroom er echt af is. Het meeste hebben we goed genoteerd. Een paar keer hebben we echt moeten zoeken welke groep er bij het stopcontact hoort. Peter heeft een excel-sheet gemaakt en ingevuld zodat we inzichtelijk krijgen wat we verbruiken.

 

 

Eye opener: de babyfoon!

We hebben gelijk een eye opener: de babyfoon! Wat verbruikt deze veel stroom! Die besluiten we per direct weg te doen. Ook de waterkoker verbruikt veel. Sylvia doet hem altijd helemaal vol en komt er achter dat het beter is kleine hoeveelheden te verwarmen. En het kastje van tele2! Zelfs in standby stand verbruikt dat veel stroom! De enige oplossing die wij hiervoor kunnen bedenken is om deze uit te zetten en pas aan te doen wanneer we tv gaan kijken. We sturen het bestand met onze bevindingen op en wachten de reactie af.

In de volgende blog: Online gesprekken en advies in coronatijd