deA | De Dreven | Apeldoorn

De Dreven gaat richting aardgasvrij

De Apeldoornse wijk De Dreven is aangewezen als een van “Wijken van de toekomst”. Dit staat in de Apeldoornse Energie Agenda. Dit betekent ondermeer dat de Dreven de eerste wijk in Apeldoorn wordt die in de toekomst aardgasvrij zal zijn. Een grote ambitie, die nogal wat vraagt van de inwoners van de wijk. De gemeente biedt daarom hulp.

Rondkijken in je eigen digitale huis

In de maand november start daarom een project onder 116 geselecteerde adressen in De Maten. Ben jij een van deze bewoners? Dan krijg je een boek met daarin mooie suggesties voor hoe je naar je huidige energieverbruik kunt kijken. Misschien brengt dit je op ideeën waar je nooit aan gedacht hebt. Bovendien krijg je een digitale sleutel voor je eigen digitale huis in het computerprogramma Connect055. In dit programma kun je met allerlei mogelijkheden spelen om iets aan je woning te veranderen en deze klaar te maken voor de toekomst.

Wat kun je allemaal met Connect 055

Met het computerprogramma Connect055 stap je in je eigen gedigitaliseerde woning. Jouw eigen sleutel geeft je toegang, waarmee je vervolgens naar hartenlust kunt gaan experimenteren met allerlei mogelijkheden om iets aan je woonsituatie te veranderen. Je kunt hierin woonwensen meenemen zoals:

  • ik wil graag in de toekomst ook in mijn woning blijven wonen, wat kan ik daar nu al aan doen?
  • ik wil graag zonnepanelen, heb ik genoeg ruimte hiervoor?
  • ik wil graag mijn woonkamervloer isoleren, hoeveel geld gaat mij dit kosten en wat levert mij dit op?
  • ik wil een dakkapel, hoeveel kost dit en hoeveel extra ruimte biedt dit?

Jouw wensen centraal

Je krijgt op een leuke manier inzicht in wat verschillende maatregelen kosten en wat ze je opleveren, voordat je daadwerkelijk besluit om iets te gaan doen. Het programma doet ook suggesties voor complete verbeteringspakketten inclusief financieringsmogelijkheden, afgestemd op jouw wensen. 

caret-down caret-up caret-left caret-right

“Ik vind het leuk dat bewoners met het computerprogramma Connect055 letterlijk digitaal kunnen "spelen" met aanpassingen aan hun huis. Ik hoop dat zij enthousiast worden van alle mogelijkheden die dit programma biedt.

Zit jij nog niet bij de geselecteerde groep bewoners, maar wil je wel graag met jouw woning aan de slag? Maak dan een afspraak met een van de energiecoaches van deA. Zij kunnen je veel vertellen over de te nemen maatregelen in jouw woning, en weten welke financieringsmogelijkheden en gezamenlijke acties er zijn."

 

Deelnemers kunnen inloggen met hun digitale huissleutel

en het 3D model van hun huis zelf aanpassen

Verduurzaming met Connect 055 volgens drie routes

start met de energieroute voor je huis