deA | De Dreven | Apeldoorn

De Dreven: buurt in de Wijk van de Toekomst

Dit najaar extra acties, meld je aan!

Jouw huis klaar voor de toekomst

Comfortabel wonen én een lagere energierekening. Dat is belangrijk voor jou en voor de toekomst van je huis. Dit najaar biedt deA je, samen met gemeente Apeldoorn, verschillende activiteiten en producten aan om daarmee te helpen.

Huiseigenaren helpen met besparen van energie

Diverse gemeenten hebben vanuit het Rijk extra geld gekregen om huiseigenaren te helpen met het besparen van energie. Ook de gemeente Apeldoorn is hiermee aan de slag gegaan. In de Maten lopen diverse wijk brede acties, zoals de zonnepanelen actie, de isolatie actie in het najaar en “energiezuinig wonen” in samenwerking met het Regionaal Energieloket. In de Dreven gaan we aan de slag door middel van specifieke activiteiten in jouw buurt.

Want wist je dat je nu al veel kunt doen om jouw huis toekomstklaar te maken? Door te isoleren, beter te ventileren en met zonnepanelen je eigen energie op te wekken. Daarmee bespaar je ook direct al op je energierekening!

Tot 31 december is de SEEH-subsidie op isoleren tijdelijk verhoogd van 20% naar 30%. Het loont dus om nu aan de slag te gaan.

Gratis producten en leuke prijzen

Als huiseigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen huis, maar je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden; samen weten we meer. De woningen in de Dreven stammen uit de jaren 70 en zijn inmiddels aan renovatie toe. Veel mensen hebben last van tocht en vocht. Er zijn al verschillende bewoners die ervaring hebben met goede oplossingen. Ook de energiecoaches kennen de huizen goed en weten welke oplossingen werken. De komende maanden delen wij deze informatie en helpen je graag op weg met advies, gratis energie-bespaarmaatregelen en voordelige inkoopacties.

caret-down caret-up caret-left caret-right

Wil je weten wat er komend najaar in jouw buurt gaat gebeuren? Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief zodat je niets mist.

Gratis cadeaubon voor energiebesparende producten

Hoomdossier

Plan gratis online de aanpak van je huis
Extra acties

Extra acties en gratis producten die helpen energie te besparen. Check onze nieuwsbrief!

Interessante webinars

Lekker vanaf de bank informatie opdoen. Pik eruit wat voor jou van belang is

Op speeddate

De energiecoach kijkt samen met jou wat wat je in je huis kunt aanpakken.

Isolatieactie

Doe mee aan onze collectieve isolatieactie. Hou de nieuwsbrief in de gaten voor data!

Veelgestelde vragen

De gemeente Apeldoorn krijgt in 2020 extra geld van het Rijk om huiseigenaren zoals jou te helpen met verduurzamen. In heel Apeldoorn bieden we daarom dit jaar diverse gratis activiteiten en producten aan, dus ook in De Dreven. Energiek Apeldoorn is hét energie-platform van de gemeente Apeldoorn. Hierin werken gemeente, energiecoöperatie deA, het Regionaal Energieloket en andere lokale initiatieven samen aan een duurzaam Apeldoorn.

Nee, dit kan helaas niet. Het kabinet heeft de keuze gemaakt om de middelen in te zetten voor kleinschalige maatregelen door eigenaren van koopwoningen. De gemeente moet de activiteiten dan ook richten op die doelgroep. deA wil jou als huurder wel laten mee profiteren van de mogelijkheden om energie te besparen. Je kunt daarvoor gratis een afspraak maken met een van onze energiecoaches.

Hoomdossier geeft je op een toegankelijke manier inzicht in het energiegebruik van je woning. Daarmee kan je zelf de volgorde van te nemen maatregelen bepalen. Je kunt dat in het dossier zelf online bijhouden. Hoomdossier helpt je ook om onderhoud en woningverbetering mee te nemen met het energiezuiniger maken van je woning.

Online adviestool
Hoomdossier is via deA onder andere beschikbaar voor bewoners van De Dreven. Aan het gebruik zijn geen kosten verbonden omdat meegelift wordt op het abonnement dat deA heeft afgesloten met Hoom, de leverancier van Hoomdossier.

Bewoners die Hoomdossier willen gebruiken kunnen dit aanvragen door het webformulier in te vullen. Nadat de aanvraag is gedaan, wordt een account aangemaakt en ontvangt de bewoner de inlogcodes.

Hoomdossier is redelijk gebruiksvriendelijk. Neemt niet weg dat het gewenst kan zijn om in het begin even op weg geholpen te worden. Maak een afspraak met een van onze energiecoaches, zij helpen je graag.

Ja, tot 31 december is de SEEH-subsidie tijdelijk zelfs hoger. Je krijgt dan 30% in plaats van 20% van de kosten vergoed. Lees hier hoe je daarvan profiteert.

De gemeente Apeldoorn heeft een subsidie van het rijk gekregen om huiseigenaren te helpen met verduurzamen. Eén van de acties die de gemeente hiervoor uitvoert is het uitdelen van cadeaubonnen, waarmee energiebesparende producten kunnen worden besteld. Omdat de subsidie specifiek gericht op is op woningeigenaren, zijn ook de cadeaubonnen alleen voor woningeigenaren beschikbaar. Er zijn wel andere subsidieregelingen voor woningbouwcoöperaties, waar huurders van kunnen profiteren. Als huurder kun je wel het gratis advies van de  energiecoaches aanvragen hoe jij in jou huis energiekosten kunt besparen.