De Dreven | Kom maar op

De gemeente Apeldoorn krijgt in 2020 extra geld van het Rijk om huiseigenaren zoals jou te helpen met verduurzamen. In heel Apeldoorn bieden we daarom dit jaar diverse gratis activiteiten en producten aan, dus ook in De Dreven. Energiek Apeldoorn is hét energie-platform van de gemeente Apeldoorn. Hierin werken gemeente, energiecoöperatie deA, het Regionaal Energieloket en andere lokale initiatieven samen aan een duurzaam Apeldoorn.

Nee, dit kan helaas niet. Het kabinet heeft de keuze gemaakt om de middelen in te zetten voor kleinschalige maatregelen door eigenaren van koopwoningen. De gemeente moet de activiteiten dan ook richten op die doelgroep. deA wil jou als huurder wel laten mee profiteren van de mogelijkheden om energie te besparen. Je kunt daarvoor gratis een afspraak maken met een van onze energiecoaches.

Hoomdossier geeft je op een toegankelijke manier inzicht in het energiegebruik van je woning. Daarmee kan je zelf de volgorde van te nemen maatregelen bepalen. Je kunt dat in het dossier zelf online bijhouden. Hoomdossier helpt je ook om onderhoud en woningverbetering mee te nemen met het energiezuiniger maken van je woning.

Online adviestool
Hoomdossier is via deA onder andere beschikbaar voor bewoners van De Dreven. Aan het gebruik zijn geen kosten verbonden omdat meegelift wordt op het abonnement dat deA heeft afgesloten met Hoom, de leverancier van Hoomdossier.

Bewoners die Hoomdossier willen gebruiken kunnen dit aanvragen door het webformulier in te vullen. Nadat de aanvraag is gedaan, wordt een account aangemaakt en ontvangt de bewoner de inlogcodes.

Hoomdossier is redelijk gebruiksvriendelijk. Neemt niet weg dat het gewenst kan zijn om in het begin even op weg geholpen te worden. Maak een afspraak met een van onze energiecoaches, zij helpen je graag.

Voor het isoleren van je woning is ook in 2021 een rijkssubsidie beschikbaar. Voorwaarde is dat er minimaal 2 maatregelen worden genomen om het huis duurzamer te maken. De ISDE-regeling gaat in per 1 januari, maar isolatiemaatregelen die uitgevoerd zijn na 30 juni 2020 mogen worden meegenomen in de aanvraag.

Energiesubsidiewijzer

HOOMdossier een handig online instrument

waarmee je verduurzamingsmaatregelen kiest en plant

De Dreven: buurt in de Wijk van de Toekomst

Dit najaar extra acties, meld je aan!