deA | Duurzame Wijk | de Maten

Samen voor duurzame energie in De Maten

De Maten bestaat uit circa 11.000 woningen die in de jaren 60 en 70 zijn gebouwd. Het zijn comfortabele woningen, maar energiezuinig zijn ze vaak nog niet. Hoe verduurzaam je huis dan? Hoe krijg je meer comfort en bespaar je op de kosten? Wat kunnen we doen voor een duurzame toekomst voor De Maten? In De Maten wonen ongeveer 27.000 mensen: als we samenwerken kunnen we heel veel doen. Energieregisseur Dieuwke de Boer helpt De Maten verder.

Hoe?

Woon je in de Maten en wil je duurzamer wonen? Hoe pak je dat aan? Dit zijn de tips in het kort:

  • Ga minder energie gebruiken
  • Ga zelf energie opwekken
  • Kies voor de energie de je dan nog nodig hebt voor lokale en duurzame bronnen.

Onze coöperatie helpt je!

Als coöperatie helpen wij je nieuwe stappen te zetten bij het verduurzamen van je huis en buurt in De Maten

Duurzaam Huis
Je huis duurzaam maken, wij helpen je! De groenste energie is de energie die je niet hoeft op te wekken. Besparen dus! Bovendien: als je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen, is het veel makkelijker je huis te verwarmen zonder aardgas. Isoleren is dus voorbereiden op de toekomst. Onze energiecoach komt bij je langs en we leggen contact met bedrijven voor isolatie en zonnepanelen.

Buurtstroom
Wil je zonne-energie opwekken op een dak in de buurt, doe mee met Buurtstroom! Op Aruba en Molenmakershoek is een gezamenlijk zonnedak

Lid worden
Wil je meedenken, en meedoen om Apeldoorn duurzaam te maken? Doe mee in onze coöperatie. Behalve dat het leuk en interessant is, brengt het je een interessant netwerk.

Energie uit de buurt
Bij ons kun je zonne-energie van de Ecofactorij afnemen, of stroom die is opgewekt uit je gft of afvalwater.

Zon op School
Met elkaar kunnen we meer: op De Fakkel en de Gong hebben we zonnepanelen gelegd. En de scholen kunnen gebruik maken van educatief materiaal.

Dieuwke de Boer, energieregisseur de Maten

Dieuwke de Boer, energieregisseur de Maten

"Wereldwijd moeten we duurzamer worden. Als ik in mijn eigen omgeving hieraan kan bijdragen doe ik dat graag."