Ik heb winddelen van Greenchoice. Kan ik dan ook overstappen naar deA?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. U kunt wel lid worden van de coöperatie.

Welke vergoeding hanteert deA voor teruglevering?

Als u zonnepanelen op uw dak heeft liggen, produceert u zelf energie. Deze energie wordt terug geleverd op het net. De hoeveelheid energie die u produceert, wordt tegen dezelfde prijs verrekend met de hoeveelheid die u afneemt. Wanneer u over het jaar meer energie produceert dat u afneemt dan ontvangt u over de extra geproduceerde energie de ‘kale’ elektriciteitsprijs. Dit is de prijs die u ook zelf betaalt zonder energiebelasting.

Verkoopt deA ook zonnepanelen?

deA verkoopt zelf geen zonnepanelen. deA heeft wel afspraken met diverse installateurs in Apeldoorn. Als u lid of klant bent van deA, krijgt u bij deze installateurs 5% korting op de aanschaf van de panelen.

Ben ik bij deA duurder of goedkoper uit?

Of u goedkoper of duurder uit bent, hangt af van uw contract met uw huidige leverancier. Heeft u al jaren een variabel contract bij Nuon, de regioleverancier? Dan bent u bij deA 0,5 cent per kWh en m³ gas goedkoper uit.

Welke tarieven hanteert deA?

Klik hier voor de actuele tarieven

Hoe weet ik of ik wel echte groene energie krijg?

Een producent van elektriciteit of gas die voldoet aan de eisen van het opwekken van duurzame energie, ontvangt hiervoor een groencertificaat. Dit is een certificaat dat de overheid heeft ontwikkeld. De producenten van deA (Waterschap Vallei en Veluwe, Attero en Kalvermesterij Kroes) beschikken over deze groencertificaten. Een groene energieleverancier koopt deze groencertificaten van producenten. In ons geval koopt Greenchoice deze van het Waterschap, Attero of een van de andere energiebronnen. Op een certificaat staat een bepaalde hoeveelheid elektriciteit of gas die de leverancier als groene energie mag verkopen. Is de hoeveelheid groene energie verkocht of verbruikt dan moet de energieleverancier weer nieuwe certificaten kopen. Door de certificering is gegarandeerd dat uw energie ook daadwerkelijk groen is. Onafhankelijke instanties controleren dit.

Betaalt deA mijn boete als ik wil overstappen?

Als u een vast contract opzegt voordat deze is afgelopen, heeft u kans op een boete van uw huidige energieleverancier. Sommige aanbieders nemen deze boete over. deA doet dit niet. U kunt natuurlijk wel besluiten om de boete zelf te betalen.

Ik heb een vast contract. Kan ik wel overstappen?

Ja, u kunt altijd overstappen. Als u een vast contract heeft en u stapt per direct over, loopt u echter de kans om een boete te krijgen van uw huidige leverancier. U kunt ook overstappen zodra uw huidige contract is afgelopen.

Waarom werkt deA samen met Greenchoice?

In Nederland is vastgelegd dat een bedrijf alleen energie mag leveren als men beschikt over een leveringsvergunning. Omdat deA (nog) geen eigen leveringsvergunning heeft, werken wij samen met een energiepartner: Greenchoice. Dit betekent dat u een contract afsluit met Greenchoice en deA daarbij optreedt als wederverkoper. Klanten die via deA overstappen naar Greenchoice, krijgen de stroom geleverd van Waterschap Vallei en Veluwe, Attero (voorheen de VAR), Zonnepark Ecofactorij, Zonnepark Apeldoornen/of Ecoferm Kroes. Het gas is bosgecompenseerd gas.

Zegt deA mijn contract op of moet ik dat zelf doen?

Onze energiepartner Greenchoice zegt uw contract met uw huidige energieleverancier op. Het enige dat u hoeft te doen is u hier aanmelden voor een energiebron.