Duurzaam bedrijf

De Energiecoach


voor je bedrijf, vereniging of organisatie

Duurzaam bedrijf

Advies of hulp bij informatieplicht

Wil jij verduurzamen en je bedrijf of organisatie klaarmaken voor de toekomst? Is jouw doel CO2-reductie of energiebesparing? Of moet jouw bedrijf misschien wettelijk voldoen aan erkende maatregelen?
Onze coöperatie kan je helpen. De energiecoaches voor bedrijven en organisaties denken met je mee.

We kunnen je begeleiden en helpen

Van een oriënterend gesprek met tips en tricks, tot een uitgebreide rapportage. Ook bieden we hulp bij de rapportage voor de informatieplicht energiebesparing.
Verder kunnen wij begeleiden en helpen bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Duurzaam bedrijf
Van een oriënterend gesprek met tips en tricks, tot een uitgebreide rapportage. Geke Odding, energiecoach
Duurzaam bedrijf Aanbod 1

Advies en ondersteuning

voor verduurzamingsmaatregelen

We komen bij je langs

Adviesgesprek op locatie

Aanbod 1: Oriënterend gesprek, rondgang door het bedrijf met tips en aanbevelingen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

Prijzen 75,- tot 195,- euro, excl btw.

Plan een afspraak
Met tips en aanbevelingen.

Adviesgesprek, bedrijfsrondgang en rapportage

Aanbod 2: Met deze scan weet je wat er al is gedaan, wat de mogelijkheden zijn en wat de terugverdientijden zijn van de maatregelen. Er wordt gekeken naar het besparingspotentieel van je bedrijf.

Welke energiebesparing levert isolatie op? Is er verbetering mogelijk qua ventilatie, apparatuur en verwarming? En is de CO2-uitstoot te verminderen?

Prijzen 295,- tot 595,- euro, excl btw.

Plan een adviesgesprek
Arjan van der Plas Aanbod 2

Welke energiebesparing levert isolatie op?

Is er verbetering mogelijk qua ventilatie, apparatuur en verwarming?

Duurzaam bedrijf Aanbod 3

Erkende maatregelen check

Na deze check voldoet je bedrijf aan de vierjaarlijkse informatieplicht.

Erkende maatregelen check

Aanbod 3: Hulp bij het indienen van rapportage voor de informatieplicht energiebesparing.

Welke verplichte maatregelen zijn al uitgevoerd en welke maatregelen moeten nog worden gedaan? Na deze check voldoet je bedrijf aan de vierjaarlijkse informatieplicht.

Vanaf 250,- euro, excl btw.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

 • 1
  Adviesgesprek op locatie – wat houdt dat in?

  Een gesprek en een rondgang op locatie. Tijdens het gesprek wordt de huidige situatie van het gebouw en de organisatie in kaart gebracht: Welke maatregelen zijn er al genomen? Welke maatregelen zijn zinvol om uit te voeren? Wat is de meest verstandige volgorde van het uitvoeren van maatregelen?

  Tijdens het gesprek worden onderwerpen als isolatie, ventilatie, verwarmen, verbruik, opwek en subsidie besproken. Verder kan je tips en tricks verwachten voor het verminderen van je energierekening. Het gesprek duurt 1 à 2 uur, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het gebouw. Is een adviesgesprek niet voldoende dan wordt aangeraden om een rapport op te laten stellen.

 • 2
  Adviesgesprek, bedrijfsrondgang en rapportage – wat houdt dat in?

  Wil jij je organisatie klaarmaken voor de toekomst? Dan is een rapport met energiescan wellicht de juiste keuze. In het rapport wordt het verbruik geanalyseerd en worden de volgende vragen beantwoord: Hoe is het verbruik ten opzichte van vergelijkbare bedrijven of organisaties? Waaruit kan het verbruik worden opgedeeld en welk onderdeel in het gebouw vraagt de meeste energie? Wat is de beste route die belopen kan worden naar de (aardgasvrije) toekomst?

  In het rapport worden ook financiële aspecten als terugverdientijden behandeld. Voorafgaand aan het rapport komt er een coach bij je op bezoek om de situatie in het gebouw te bekijken. Na afloop zal er contact gehouden worden voor het eventueel begeleiden bij het uitvoeren van de maatregelen.

 • 3
  Erkende maatregelen check – wat houdt dat in?

  Bedrijven en organisaties met een verbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 zijn verplicht gesteld om elke 4 jaar te rapporteren welke erkende energiebesparende maatregelen er zijn getroffen, dit heet de informatieplicht.

  Het rapporteren kan al snel complex waardoor het veel tijd in beslag neemt. Wij kunnen hierbij helpen. In dit geval komt er een coach bij je langs om te kijken welke erkende maatregelen afgestreept kunnen worden en welke maatregelen nog uitgevoerd moeten worden. 

Energiecoaches bedrijven

Jaap den Uijl
Jaap den Uijl
energiecoach
Geke Odding
Geke Odding
energiecoach
Cor Westrik
Als ik van een bezoek terug kom en het gevoel heb dat ik mensen verder heb kunnen helpen, al is het alleen maar het geven van inzicht. Cor Westrik
energiecoach
Kevin Malak
Kevin Malak
adviseur, energiecoach
Advies of hulp bij informatieplicht

Duurzaam bedrijf

Van een oriënterend gesprek met tips en tricks, tot een uitgebreide rapportage.

Maak gerust een afspraak