duurzaam bedrijf

De energiecoach


voor je bedrijf, vereniging of organisatie

duurzaam bedrijf

De energiecoach voor je bedrijf of organisatie

Wil jij je bedrijf of organisatie verduurzamen en voorbereiden op de toekomst? Ben je gefocust op CO2-reductie of energiebesparing? Of moet jouw bedrijf misschien wettelijk voldoen aan erkende maatregelen?
Onze coöperatie staat klaar om je hierin te begeleiden. Onze energiecoaches voor bedrijven en organisaties denken met je mee.

Begeleiding op maat

Wij begrijpen dat elk bedrijf unieke behoeften heeft als het gaat om verduurzaming en energiebesparing. Daarom bieden wij begeleiding op maat. Dit kan een verkennend gesprek zijn waarin we waardevolle tips en tricks delen maar ook een uitgebreide rapportage. Onze ondersteuning is afgestemd op jouw specifieke situatie. 

duurzaam bedrijf
Onze coöperatie staat klaar om je hierin te begeleiden.

Concrete stappen naar een duurzame bedrijfsvoering

Of het nu gaat om het verminderen van CO2-uitstoot, kostenbesparing, of het opwekken van duurzame energie. Onze coaches beschikken over uitgebreide kennis en ervaring in diverse bedrijfssectoren. Samen met jou zetten we concrete stappen naar een duurzame bedrijfsvoering. Hierbij niet alleen gericht op het voldoen aan wettelijke verplichtingen, maar ook op het creëren van een positieve impact op het milieu en jouw bedrijfsresultaten. 

duurzaam bedrijf Aanbod 1

Advies en ondersteuning

voor verduurzamingsmaatregelen

We komen bij je langs

Oriënterend Gesprek en Praktijkgerichte Adviezen

Aanbod 1: Oriënterend gesprek, rondgang door het bedrijf met tips en aanbevelingen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

Met tips en aanbevelingen.

Energiescan of rapportage

Aanbod 2: Met deze scan weet je wat er al is gedaan, wat de mogelijkheden zijn en wat de terugverdientijden zijn van de maatregelen. Er wordt gekeken naar het besparingspotentieel van je bedrijf.

Welke energiebesparing levert isolatie op? Is er verbetering mogelijk qua ventilatie, apparatuur en verwarming? En is de CO2-uitstoot te verminderen?

duurzaam bedrijf Aanbod 2

Welke energiebesparing levert isolatie op?

Is er verbetering mogelijk qua ventilatie, apparatuur en verwarming?

duurzaam bedrijf Aanbod 3

Erkende maatregelen check

Na deze check voldoet je bedrijf aan de vierjaarlijkse informatieplicht.

Erkende-maatregelencheck

Aanbod 3: Hulp bij het indienen van rapportage voor de informatieplicht energiebesparing.

Welke verplichte maatregelen zijn al uitgevoerd en welke maatregelen moeten nog worden gedaan? Na deze check voldoet je bedrijf aan de vierjaarlijkse informatieplicht.

Wat kan de energiecoach voor je doen?

 • Oriënterend gesprek en praktijkgerichte adviezen – wat houdt dat in? 

  Een gesprek en een rondgang op locatie. Tijdens het gesprek wordt de huidige situatie van het gebouw en de organisatie in kaart gebracht: Welke maatregelen zijn er al genomen? Welke maatregelen zijn zinvol om uit te voeren? Wat is de meest verstandige volgorde van het uitvoeren van maatregelen?

  Tijdens het gesprek worden onderwerpen als isolatie, ventilatie, verwarmen, verbruik, opwek en subsidie besproken. Verder kan je tips en tricks verwachten voor het verminderen van je energierekening. Het gesprek duurt 1 à 2 uur, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het gebouw. Is een adviesgesprek niet voldoende dan wordt aangeraden om een rapport op te laten stellen.

 • Energiescan of rapportage – wat houdt dat in?

  Wil jij je bedrijf of organisatie klaarmaken voor de toekomst? In dat geval kan een rapport met energiescan de juiste keuze zijn. Dit rapport biedt een diepgaande analyse van het energieverbruik en geeft antwoord op essentiële vragen, zoals: hoe verhoudt het verbruik zich tot dat van vergelijkbare bedrijven of organisaties? Welk deel van het gebouw verbruikt de meeste energie? En wat is de meest effectieve route naar een (aardgasvrije) toekomst? 

  Een bezoek van onze energiecoach op locatie

  Naast deze analyse behandelt het rapport ook financiële aspecten, en bevat het een uitgebreide tabel met maatregelen inclusief terugverdientijden. Voordat het rapport wordt opgesteld, brengt een van onze coaches een bezoek aan jouw locatie om de situatie ter plaatse te beoordelen. Na afronding van het rapport blijven we in contact om, indien gewenst, te assisteren bij de implementatie van de aanbevolen maatregelen. Ontdek hoe onze energiescan en rapportage jouw organisatie niet alleen toekomstbestendig maken, maar ook leiden tot kostenefficiënte stappen voor de lange termijn. 

 • Erkende-maatregelencheck – wat houdt dat in?

  Voor bedrijven en organisaties met een jaarlijks stroomverbruik van meer dan 50.000 kWh of een gasverbruik van meer dan 25.000 m3 is het verplicht om elke 4 jaar te rapporteren welke erkende energiebesparende maatregelen zijn getroffen, bekend als de informatieplicht. De verplichting om energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van minder dan vijf jaar te treffen noemt men de energiebesparingsplicht. 

  Rapporteren informatieplicht

  Het rapporteren van deze maatregelen kan complex zijn en veel tijd in beslag nemen. Hier bieden wij hulp. Onze coaches staan voor je klaar om het proces te vereenvoudigen. Een van onze coaches komt ter plaatse beoordelen welke erkende maatregelen al zijn geïmplementeerd en welke nog moeten worden uitgevoerd. Dit niet alleen om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, maar ook om een efficiënte en gestroomlijnde aanpak te waarborgen.  

Energiecoaches bedrijven

Jaap den Uijl
Jaap den Uijl
energiecoach
Geke Odding
Geke Odding
energiecoach
Cor Westrik
Als ik van een bezoek terug kom en het gevoel heb dat ik mensen verder heb kunnen helpen, al is het alleen maar het geven van inzicht. Cor Westrik
energiecoach
Kevin Malak
Kevin Malak
adviseur
Advies of hulp bij informatieplicht

Duurzaam bedrijf

Van een oriënterend gesprek met tips en tricks, tot een uitgebreide rapportage.