Veelgestelde vragen

Alles weten over energie bij onze coöperatie? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

 • 1
  Energie uit mijn stopcontact in Apeldoorn opgewekt met duurzame bronnen?

  Alle energiecentrales zetten hun energie op het ‘net’. In die zin weet je niet exact waar de energie vandaan komt. Maar ben jij klant van deA-Greenchoice, dan word de hoeveelheid energie die je afneemt ook gegarandeerd duurzaam wordt opgewekt in de omgeving. Die rekening moet wel kloppen en daar zorgt deA voor samen met energiepartner Greenchoice.

  Vergelijk het met de betaalautomaat. Als je geld uit de automaat haalt, ook al pin je bij een andere bank, het geld gaat wel van je saldo af. De bank zorg daarvoor zodat je rekeningoverzicht van bij- en afboekingen blijft kloppen. Met de levering van energie gaat het eigenlijk net zo.

 • 2
  Hoe werkt overstappen?

  Overstappen naar deA werkt eenvoudig.
  Stap 1: Je meld je hier aan voor Apeldoorn Groen.
  Stap 2: Als je inschrijving gereed is, stuurt Greenchoice je binnen 7 dagen een bevestiging. Greenchoice neemt ook contact op met je vorige leverancier. Hierdoor betaal je dus nooit dubbel.
  Stap 3: Na je overstap stelt Greenchoice het voorschotbedrag vast aan de hand van je energieverbruik. Na een maand kun je dit bedrag altijd naar eigen wens aanpassen.

 • 3
  Kan de energie uit mijn stopcontact ook door een kolencentrale opgewekt zijn?

  Alle energiecentrales zetten hun energie op het ‘net’. In die zin weet je niet exact waar de energie vandaan komt. Maar ben jij klant van deA-Greenchoice, dan word de hoeveelheid energie die je afneemt gegarandeerd ook duurzaam opgewekt in de omgeving. Die rekening moet wel kloppen en daar zorgt deA voor samen met energiepartner Greenchoice.

  Vergelijk het met de betaalautomaat. Als je geld uit de automaat haalt, ook al pin je bij een andere bank, het geld gaat wel van je saldo af. De bank zorg daarvoor zodat je rekeningoverzicht van bij- en afboekingen blijft kloppen. Met de levering van energie gaat het eigenlijk net zo.

 • 4
  Waarom werkt deA samen met Greenchoice?

  In Nederland is vastgelegd dat een bedrijf alleen energie mag leveren als men beschikt over een leveringsvergunning. deA heeft geen eigen leveringsvergunning en werkt samen met een energiepartner die lokale, duurzame energie ook belangrijk vindt: Greenchoice. Dit betekent dat je een contract afsluit met Greenchoice en deA daarbij optreedt als wederverkoper. Klanten die via deA overstappen naar Greenchoice, krijgen de stroom geleverd van Waterschap Vallei en Veluwe, Attero, Zonnepark Ecofactorij, Zonnepark Apeldoorn of Zonnepark Klarenbeek.  Het gas is bosgecompenseerd gas.

 • 5
  Wat is het verschil tussen lidmaatschap en klant zijn?

  Als lid bent je mede-eigenaar en heb je zeggenschap over de coöperatie. De leden bepalen samen het beleid in de algemene vergadering. Daarnaast word je als lid uitgenodigd voor de ledenbijeenkomsten, ontvangt je de nieuwsbrief en heb je een platform voor uitwisseling van kennis, ideeën en ervaringen.

  Als klant van het energiebedrijf krijgt je energie (elektriciteit en gas) geleverd waarvoor u betaalt. Je kunt dus lid én klant zijn van deA. Maar dat hoeft niet. Je kunt ook alleen lid zijn.

 • 6
  Welke vergoeding hanteert deA voor teruglevering?

  Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, produceer je zelf energie. Deze energie wordt terug geleverd op het net. De stroom die je teruglevert wordt gesaldeerd met je verbruik. Wek je met zonnepanelen jaarlijks meer energie op dan je zelf verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding van €0,o8 over de eerste 10.000 kilowattuur netto teruglevering. Meer informatie over energie terugleveren lees je hier.

 • 7
  Welke vormen van biomassa wil deA?

  deA gaat voor lokale, duurzame energie. Bij biomassa denken we vooral aan afval dat vrijkomt bij het verwerken van ons afvalwater en gft, het onderhoud van groenvoorzieningen en bossen in onze directe omgeving. Dat willen we op een zinvolle manier verwerken. Zoals het snoeiafval van de energiebosjes in Park Zuidbroek.

 • 8
  Zegt deA mijn contract op of moet ik dat zelf doen?

  Onze energiepartner Greenchoice zegt je contract met de huidige energieleverancier op. Het enige dat je hoeft te doen is je aanmelden voor een duurzame energiebron.

 • 9
  deA bestaand contract verlengen?

  Wil je je bestaand contract van deA verlengen? Meld je als nieuwe klant aan voor Apeldoorn Groen , dit wordt vervolgens verwerkt als een verlenging.

deA Duurzame Energie uit Apeldoorn Overstappen

Apeldoorn Groen

Alle hens aan dek voor schone, hernieuwbare energie in Apeldoorn