Volop actie bij Het Kristal

Onze energiecoöperatie wekt samen met medebewoners uit de gemeente Apeldoorn lokaal groene stroom op. Met de opbrengst kunnen we weer nieuwe groene projecten doen. Zo maken we zelf onze eigen omgeving groen en toekomstbestendig. En hebben ook de generaties na ons een leefbare wereld. Ook in Zuidbroek zijn we volop bezig. 

Buurtstroom het Kristal

Op het dak van de parkeergarage boven de Coöp willen we een gezamenlijk zonnedak leggen met Buurtstroom. Daarvoor zoeken we nog deelnemers. Op dit moment zijn er 98 Stroomdelen verkocht, dat wil zeggen dat er nog ruimte is voor 102 zonnepanelen. Dus woon je in de postcodegebied 7317, 7322, 7323, 7324, 7325 of 7341: doe mee met het gezamenlijk zonnedak en wek stroom op op het Kristal.

Kinderen Diamant beschilderen huisje

Aan de andere kant van het gebouw, op het dak van de Diamant en de Vliegenier liggen al zonnepanelen. Die zijn mogelijk gemaakt met Zon op School: heel veel mensen die investeerden in de panelen. De vier scholen in het Kristal profiteren van de energie en de kinderen kunnen gebruik maken van een lespakket over duurzame energie. Kinderen van één van de scholen: groep 7 van de Diamant,  schilderden op 27 oktober, samen met twee kunstenaars, het electriciteitshuisje op de parkeerplaats van het Kristal. Eerst dachten ze met elkaar na over energie en maakten ze bijpassende sjablonen. Daarna gingen ze aan het plakken, spuiten en schilderen. Op het huisje zie je nu allerlei dingen die met duurzame energie te maken hebben. Deze workshop is een cadeautje van Liander aan onze energiecoöperatie, omdat we jarig zijn. We bestaan namelijk 5 jaar. Da’s best jong, en we zitten dan ook vol plannen, ook voor Zuidbroek.