SEEH subsidie energiebesparing eigen huis

Per 2 september 2019 is er een subsidie beschikbaar voor woningeigenaars: Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Eigenaars/bewoners die tussen 15 augustus 2019 en 31 december 2020 minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren, kunnen vanaf 2 september weer landelijke subsidie aanvragen.

Voor de subsidie moet je eigenaar én bewoner van de woning zijn. Voor de aanvraag is ook de medewerking van de uitvoerende bedrijven nodig: bij de aanvraag moeten ook gegevens en foto’s door hen worden aangeleverd.
De subsidie kan worden aangevraagd voor diverse woningverbeteringen: spouwmuur-, gevel-, vloer-, bodem-, dak- en glasisolatie. Maar ook ventilatiesystemen, warmteterugwinsystemen en het waterzijdig inregelen van de verwarming of het plaatsen van een thermostaat vallen onder de regeling.

De belangrijkste punten van de SEEH hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • De subsidie kan worden aangevraagd na het uitvoeren en betalen van de maatregelen.
  • Het uitvoerend bedrijf moet een uitvoerdersverklaring en foto’s aanleveren
  • De maatregelen moeten worden uitgevoerd door bedrijven uit de sectie bouwnijverheid in de KvK-inschrijving.
  • Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor dak- en/of vloer/bodemisolatie moet minimaal 70% van het hele dak en/of de gehele vloer/bodem worden geïsoleerd. Isoleer je minder dan [minimale oppervlakte] moet je het volledige dak of vloer/bodem isoleren om in aanmerking te komen voor de subsidie.
  • De regeling loopt van 15-08-2019 tot en met 31-12-2020

Bedragen, afmetingen en aanvullende maatregelen

Waarvoor kun je subsidie krijgen? Hoeveel en wat zijn de minimale oppervlakte en u-waarden? Bekijk het hier, voor diverse maatregelen wordt wel subsidie gegeven, maar als aanvullende maatregel (als derde en verdere maatregelen).

SEEH | Aanvullende bedragen, afmetingen en maatregelen

Twijfel je of het zinvol is de subsidie aan te vragen, neem dan contact op met deA.