Blog 3: we zijn uitgekozen en het rapport van ons huis

Blog 3: we zijn uitgekozen en het rapport van ons huis

Wij zijn Peter en Sylvia en hebben ons aangemeld om ons huis nul-op-de-meter-woning te maken. Het eerste gesprek is achter de rug, we twijfelen of het wel gaat lukken.
In de weken na het gesprek beginnen we te twijfelen. Is dit wel een goed idee? Volgens mij willen ze heel iets anders dan dat wij in gedachten hebben en nog belangrijker: dit is financieel helemaal niet haalbaar.
Peter wordt op 11 december 2019 gebeld door energieregisseur Dieuwke met de mededeling dat we zijn uitgekozen! Dat hadden we helemaal niet meer verwacht! We zijn wel een beetje terughoudend omdat we met name zorgen hebben over de financiën. Maar we vinden het ook erg leuk!

Het rapport van ons huis

Dieuwke en Ron kwamen op 16 december 2019 bij ons thuis om het rapport te bespreken. Het is een heel uitgebreid rapport met 3 scenario’s. 1: wat gebeurt er als je niets doet en wat zijn dan de kosten. 2: wat zijn de kosten als je in één keer naar nul-op-de-meter gaat en wat moet er daarvoor gebeuren. 3: de kosten voor het gefaseerd naar nul-op-de-meter gaan en wat er daarvoor moet gebeuren. Onze wensen met betrekking tot het huis zijn hierin ook meegenomen.
We worden gerustgesteld: wij bepalen wat het mag kosten en wat er verbouwd gaat worden. Weer een erg leuk en leerzaam gesprek.
Wij zijn geen voorstander van dingen vervangen die nog goed zijn. Bijvoorbeeld: nieuwe keuken. Leuk, maar niet nodig. De keuken is verouderd maar functioneert prima. Mocht er toch uit komen dat het beter is om alles te vervangen omdat de apparatuur verouderd is, én kan aangetoond worden dat dit terugverdiend gaat worden, dan hebben we er geen probleem mee om de keuken te vervangen. En zo denken we over alles: cv-ketel, badkamer etc. Maar onze drie punten blijven: de gevel, ventilatie en isolatie. We sluiten het gesprek af met de vraag of we het zien zitten. We antwoorden dat dit zeker het geval is en maken een afspraak met Ron om verder te bepalen wat en hoe we het gaan aanpakken.

In de volgende blog: onze belangrijkste doelen, de adviseur komt langs