Kwart bewoners Dreven en Donken deed mee aan acties

Kwart bewoners Dreven en Donken deed mee aan acties

Deze maand sluiten we het project “Je woning in de Dreven en de Donken toekomstklaar” af. We hebben veel georganiseerd met als doel dat jij als bewoner met je woning aan de slag kunt om je energierekening naar beneden te krijgen en comfortabel te wonen. Zo’n kwart van alle bewoners van de Dreven en de Donken heeft op de een of andere manier meegedaan. “Een mooi resultaat”, aldus projectleider Arjan van der Plas.

Tips en tricks

Vanaf oktober vorig jaar heb je veel informatie kunnen ontvangen over hoe jij je huis energiezuinig kunt maken. Veel tips en tricks passeerden de revue in de drie webinars en vier nieuwsbrieven, waar veel mensen zich voor inschreven. Tijdens de webinars ging het onder andere over de waarde van een warmtescan voor als je wilt ontdekken of je woning goed geïsoleerd is. Ook vertelden we over het HOOMdossier. Veel bewoners logden in en bekeken de mogelijkheden van dit programma. Ook vroegen veel bewoners een gratis (online) gesprek met een energiecoach aan voor persoonlijk advies over hun huis. Financieel adviseur Luuk Brink ontving naar aanleiding van zijn verhaal over financieringsmogelijkheden verschillende vragen. Ook maakte een aantal mensen gebruik van de isolatieactie en was er belangstelling voor de zonnepanelenactie.

Voucher van 45 euro

En we deelden cadeautjes uit. We hadden 100 gratis Energie -Verbruiks-Managers beschikbaar voor een aantal bewoners uit de Donken. Dit bleek een groot succes. Helaas moesten we zelfs sommige mensen teleurstellen. Veel bewoners zijn met deze EVM enthousiast aan de slag gegaan om hun stroomverbruik te verminderen. Ook kregen alle woningeigenaars een voucher van 45 euro in de bus voor allerlei besparingsmateriaal. Hier werd goed gebruik van gemaakt. Verder gaven we vier groenstylingadviezen en acht gratis warmtescans weg. Daar kregen we blije reacties op. Op 9 februari was er nog een webinar over de aardgasloze toekomst van de wijk. Daar was veel belangstelling voor.

Genoeg handvatten

“Al met al hebben we zo’n kwart van alle huiseigenaren van de Donken en de Dreven gesproken,” concludeert Arjan. “Een mooi resultaat! Ik denk dat de bewoners genoeg handvatten hebben gekregen om aan de slag te kunnen. Mochten ze toch nog vragen hebben, dan kunnen ze altijd bij deA terecht.”
De Dreven en de Donken