Actie cv instellen voor 25 euro

Rond de 75% van de hr-keteleigenaren in Nederland verbruikt onnodig veel gas omdat hun cv niet goed is ingesteld. Dat onnodige gasverbruik tackelen, levert jaarlijks enkele tientjes tot honderden euro’s op. Op 23 november start een actie om Apeldoorners goedkoop hun cv-installatie te laten instellen. 

Gas besparen en meer comfort

Veel hr-ketels leveren geen hoog rendement omdat ze te veel water te snel circuleren. De retourtemperatuur van dit water is vaak te hoog en ook is het vermogen van de ketel vaak te hoog afgesteld. Hierdoor kan hinder ontstaan, bijvoorbeeld door suizende leidingen en ruimtes die niet goed warm worden. Ook verbruikt de eigenaar tussen de 7 en 25% meer gas dan nodig is. 

Goedkoop je cv laten instellen

Een installateur kan dat oplossen: dat heet waterzijdig inregelen. Hij past het vermogen en de temperatuur van de ketel aan en regelt per radiator de waterdoorstroming. Het regelen van de waterdoorstroming per radiator kan niet met elke radiatorkraan, vaak wordt dan ook de radiatorkraan vervangen. Normaliter kost dit tussen de € 300 en €1100, afhankelijk van de hoeveelheid radiatorkranen die vervangen moeten worden. Doet een bewoner mee aan de actie van deA, dan betaalt deze slechts € 25. Het instellen van de cv kost enkele uren tot een dag en wordt in de maanden januari en februari 2021 door erkende, Apeldoornse installatiebedrijven uitgevoerd.

Aanmelden voor 30 november

De actie wordt betaald vanuit een overheidssubsidie. Er is ruimte voor 50 tot 100 Apeldoorners, afhankelijk van de hoeveelheid werk die per adres moet gebeuren. Bewoners worden geselecteerd op de hoeveel gas die bespaard kan worden. Inschrijven kan tussen 23 november en 30 november. Na 4 december krijgen de eigenaren bericht.