Collectieve inkoopactie duurzame houtpellets

deA heeft het plan opgevat om in Apeldoorn zelf houtpellets te gaan maken en te leveren. De komende winter wordt het eerste energiebosje in park Zuidbroek geoogst en met deze oogst gaan we aan de slag. Zover is het echter nog niet. Het duurt nog zeker een jaar voordat we in Apeldoorn geoogste en geproduceerde pellets kunnen leveren. Door pellets te stoken in een pelletkachel verwarmt u uw huis op duurzame wijze.

We gaan beginnen

Dit jaar willen we daarom beginnen het importeren van pellets. Wij doen dat in samenwerking met de coöperatie De Groene Kolenboer te Deventer. De herkomst van de pellets is Ecopower in het Belgische Ham (ten zuiden van Eindhoven). Ecopower is een grote coöperatie voor duurzame energie, of hernieuwbare energie, zoals ze het in België noemen.

Collectieve inkoopactie

Het importeren van pellets in combinatie met de Groene Kolenboer is alleen mogelijk in grote hoeveelheden. Om die reden willen we vanuit deA voor het komende stookseizoen een collectieve inkoopactie voor pellets organiseren. Op die manier kan iedereen mee doen ongeacht of het om 3 of 40 zakken gaat.

Hoe werkt het?

Iedereen die belangstelling heeft in duurzame pellets kan een bestelling plaatsen. deA verzamelt de bestellingen. Op het moment dat er voldoende zakken besteld zijn, zetten we de bestelling door naar de Groene Kolenboer. De pellets laten we vervolgens bezorgen op een afhaallocatie in Apeldoorn.

Bestellen kan tot 1 november 2017. Is er te weinig belangstelling en komen we niet aan het vereiste minimum van 65 zakken dan gaat de actie niet door en komen de bestellingen te vervallen.

Kwaliteit en prijs

De pellets zijn ENplus A1 gecertificeerd. De grondstof voor de pellets, het hout, komt uitsluitend uit duurzaam beheerd bos in Nederland en België. Dit laatste onderscheidt deze pellets van de pellets van andere aanbieders. Zij leveren ook ENplus A1 gecertificeerd materiaal, maar dat zegt alleen iets over de kwaliteit van de pellets en niets over de herkomst van het hout. 
Een zak pellets van 15 kg kost € 5,06.

Waarom pellets:

  • Hoog rendement;
  • Lage uitstoot;
  • 100% duurzaam;
  • 100% traceerbaar;
  • Constante kwaliteit.

Een eerste stap naar echt Apeldoornse pellets

Ondertussen werken wij verder aan ons plan voor een kleine lokale kringloop waarin wij hout van de energiebosjes en snoeihout van de gemeente inzetten voor een eigen pelletfabricage op kleine schaal.

Naar het bestelformulier