Wie doet mee: stroom opwekken op dak in de buurt, 7 november info-avond De Maten

Wie doet mee: stroom opwekken op dak in de buurt, 7 november info-avond De Maten

Samen energie opwekken op een dak in de buurt. Dat is Buurtstroom. In Apeldoorn zijn daavoor momenteel vijf daken beschikbaar. Op 7 november is er een informatieavond over Buurtstroom in Foenix Molenmakershoek. Een gezamenlijk zonnedak geeft mensen die geen panelen op hun eigen dak kunnen of willen de gelegenheid toch zelf schone energie op te wekken, én te profiteren van het financiële voordeel. De stand van zaken.

Inschrijving voorspoedig

De zes Buurtstroom-locaties zijn: Sprengeloo, Het Kristal, Dok-Zuid, Foenix Aruba, Foenix Molenmakershoek en MFC Klarenbeek. We zijn voor de zomer met Sprengeloo begonnen, dat dak is inmiddels al geruime tijd uitverkocht. Een paar weken geleden zijn ook de andere daken opengegaan voor inschrijving. Vooral voor de daken van Het Kristal en Dok-Zuid loopt de inschrijving voorspoedig.

Tot eind november

We hebben onszelf tot eind november de tijd gegeven om zoveel mogelijk deelnemers te werven. Inmiddels staat de teller op 41 deelnemers. Voor het project is het van belang dat we minimaal 50 deelnemers hebben. Dat is een van de eisen die de provincie Gelderland stelt als we van een subsidieregeling gebruik willen maken. En dat willen we.

Doe mee!

Bent u enthousiast over het project? Heeft u nog vragen voordat u definitief wilt meedoen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst:

7 november 19.30 – 21.00 uur Foenix Molenmakershoek 7.

Op deze avond wordt een presentatie gegeven over Buurtstroom en is er gelegenheid om vragen te stellen. De avond start om 19.30 uur. U bent vanaf 19.15 uur welkom.
Vragen of advies
Vragen kunt u ook stellen per e-mail via buurtstroom@de-a.nl. Wilt u persoonlijk advies of wilt u hulp bij het inschrijven? Kom dan langs op onze inloopmomenten bij Foenix Molenmakershoek. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken, u kunt op elk moment langskomen op:

Zaterdag 11 november van 13.30 – 16.00 uur

Zaterdag 18 november van 13.30 – 16.00 uur

 
Op dit moment kunnen deelnemers inschrijven voor collectieve stroomopwek met Buurtstroom voor de volgende daken: Molenmakershoek, Foenix Aruba, het Kristal, Dok Zuid, MFC Klarenbeek.
Naar alle daken>
Meer over Buurtstroom