Energievriend helpt Apeldoorners met te hoge energierekening

Energievriend helpt Apeldoorners met te hoge energierekening

Heb je problemen om je energierekening te betalen? Dan heb je iets aan een goede vriend! De komende maanden helpt de energieVRIEND 50 bewoners in Apeldoorn hun energierekening onder controle te krijgen.

Samen met de energievriend kijken deze bewoners waaraan het ligt dat de rekening (te) hoog is. Vervolgens gaan ze samen aan de slag om hier ook daadwerkelijk wat aan te doen. Op een manier die past bij henzelf en bij hun huis, zodat het deze winter toch behaaglijk is.

Wie doet dit en waarom?

Dit project “energieVRIEND” voert deA uit voor de gemeente Apeldoorn. Henk Schukken en Floriske van Geest leggen uit waarom de energievriend er is: “Dit project is allereerst bedoeld om bewoners, die het zwaar hebben door hun energierekening, te helpen om hier grip op te krijgen.”

Samen aan de slag

“Na de eerste kennismaking gaan de bewoner en de energievriend samen aan de slag om hier ook daadwerkelijk wat aan te doen. Met tips en (gratis) materialen kan het energie-besparen beginnen! Want als je minder gas en stroom gebruikt, hoef je ook minder te betalen. En elke week is er een kleine oefening om met een specifiek onderdeel aan de slag te gaan.”

Rekening verlagen

In het project, dat loopt van november tot en met maart, krijgen 50 mensen de kans om met behulp van de Energievriend hun energierekening te verlagen. Floriske: “Het is de eerste keer dat we zo intensief met het onderwerp van de energierekening aan de slag gaan om te kijken of we er met deze aanpak samen in slagen om die rekening te verlagen. We werken hiervoor samen met organisaties als Budgetbeheer, Centenkwesties, Humanitas en Schuldhulpmaatjes.”

Voor wie? Heb je een hoge energierekening en ben of kom je hierdoor in de problemen? Dan kun je je aanmelden voor dit project. We kunnen de komende maanden aan de slag in Apeldoorn.