Ga mee op excursie naar Attero

Ga mee op excursie naar Attero

Vind je het leuk op eens te gaan kijken waar de energie voor Apeldoorn wordt opgewekt? Eén van die plekken is compostfabriek Attero, ook wel bekend onder de oude naam de VAR. We gaan er 15 september naartoe.

Wat krijg je te zien?

Bij Attero verwerken ze jaarlijks 225.000 ton GFT. Dat gebeurt in een composteringsinstallatie die direct achter het hoofdkantoor ligt. Hebben ze daar dan geen last van de geur van het GFT dat ligt te composteren? Nee, niet echt. Bij Attero gaan ze ons uitleggen hoe dat kan. Normaal kom je hier hier niet  zomaar binnen om een kijkje te nemen. Maar op vrijdag 15 september opent Attero voor ons de deuren. Of hekken, eigenlijk. Het terrein van Attero is namelijk groot. Wij krijgen er een rondleiding met speciale aandacht voor de processen waarmee onze energie wordt opgewekt: het GFT uit de groene containers van de hele gemeente Apeldoorn wordt bij Attero in Wilp afgeleverd. Bij de vergisting van dit GFT komt biogas vrij, dat met een generator wordt omgezet in elektriciteit. Op die manier ontstaat duurzame elektriciteit uit het ingezamelde GFT-afval.
Omdat het terrein van Attero 75 hectare beslaat, stelt Attero een bus beschikbaar voor bezoekers. SVP uiterlijk vrijdag 8 september aanmelden ivm het regelen van de juiste bus. Er kunnen maximaal 35 personen mee, dus wees er op tijd bij!
Tijd
Vrijdag 15 september, aanvang 14 uur, de rondleiding eindigt om 15.30 uur
Adres
Attero, Sluinerweg 12
7384 SC Wilp-Achterhoek
Aanmelden
Uiterlijk 8 september per mail: info@de-a.nl
Energie van Attero>