Energiecoach

Heel veel acties energie besparen

Nu de winter eraan komt en de energieprijzen stijgen, is energie besparen helemaal slim. Op dit moment zijn er gelukkig heel veel acties die huurders en kopers in Apeldoorn helpen met het besparen van energie. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De gemeente krijgt in 2021 extra geld van het rijk voor energiebesparende maatregelen. deA is één van de partijen die deze energiebesparende maatregelen in Apeldoorn uitvoert. Wat zijn de acties van deA?

Voor koopwoningen:

cv, wat kan je ermee?

Actie cv-ketel instellen

Met deze actie wordt de cv-installatie opnieuw ingesteld. Het rendement van de HR-ketel wordt daardoor hoger en het gasverbruik lager. Ruimtes worden gelijkmatiger warm. Deze maatregel is ook geschikt als voorbereiding op de overstap naar een hybride warmtepomp. Tijdens de actie is er een korting van €75.

CV wat kan je ermee?
Check waar je huis warmte lekt

Warmtebeeld

Tijdens deze actie krijg je als bewoner van koopwoning een gratis warmtebeeld van je huis. Dit warmtebeeld is een quick scan van de voorgevel. Achteraf is er een webinar met uitleg en krijgen bewoners een warmtebeeld. Daarna kun je verdere stappen zetten, zoals: gaan isoleren, een betaald warmtebeeld aanvragen of praten met een adviseur.

Warmtebeeld van je huis
Met subsidiecheck

Isolatieactie

Tijdens deze inkoopactie hebben we een aanbod voor de isolatie van spouwmuren, vloeren en glas. Nieuw is dat op onze site een subsidiecheck mogelijk is. Ook kan de subsidieaanvraag (bij 2 of meer maatregelen) gratis voor je worden gedaan. De partnerbedrijven die de maatregelen uitvoeren komen uit Apeldoorn en omgeving.

Isolatieactie
Een duurzaam huis in stappen

Energiecoach

Heb je vragen over het verduurzamen van je huis, dan is het de moeite waard om een afspraak te maken met een energiecoach. Een team van zo’n 30 enthousiaste, opgeleide vrijwilligers staat klaar om met je mee te kijken en mee te denken. Resultaat: een handig verslag en een stappenplan met kostenindicatie!.

Energiecoach

Voor huurwoningen:

Gratis materialen aan brengen en tips

Energieconciërge

Energieconciërges van deA bezoeken wijk na wijk de huurwoningen in Apeldoorn. Op afspraak komen ze bij mensen thuis en helpen hen met tips en advies die te maken hebben met gedrag. En ze nemen gratis kleine energiebesparende producten mee: ledlampen, radiatorfolie, brievenbusborstels. Die worden ook direct aangebracht bij de mensen thuis.

Energieconciërge
Goeie energiequiz test je kennis

Energiequiz

De goeie-energiequiz (enkele keren dit jaar) is een leuke manier om informatie te krijgen over energie besparen en een comfortabel huis. Ook leuk of je wil checken of je een beetje goed bezig bent in je eigen huis. En natuurlijk zijn er leuke prijzen.

Energiequiz
Handvatten om je verbruik te verlagen

Energierekening uitgelegd

Voor iedereen die wil weten wat er eigenlijk te zien is op een energierekening, en hoe je erop kan besparen: deze winter organiseren we ook enkele keren webinars over het lezen van de energierekening. In combinatie met tips over het besparen op de rekening.

Energierekening uitgelegd

Overige acties

Overige acties voor energiebesparing, georganiseerd door Gemeente Apeldoorn, REL en andere cooperaties:

  • Cadeaubon Huurders 50 euro energiebesparende producten.
  • Ventilatieboxactie
  • Buurtactie energiezuinig wonen
  • En binnenkort: acties van LEN (Loenen Energie Neutraal) en Zet om op 70 met KEN (Kerschoten Energie Neutraal)