Tijdelijk hogere subsidie isoleren

Tijdelijk hogere subsidie isoleren

De SEEH-subsidie op het isoleren van je huis is tot en met 31 december 2020 tijdelijk  met 10% verhoogd. Als je nu twee energiebesparende isolerende maatregelen in je huis laat uitvoeren, dan wordt van 1 juni tot en met 31 december 2020 30% van de kosten vergoed. Hiervoor was de vergoeding van de SEEH-regeling 20%. De overheid wil zo huiseigenaren, ondanks de onzekere coronatijd, stimuleren om de verduurzaming van hun huis niet uit te stellen. De pot van in totaal 84 miljoen is inmiddels voor ruim de helft uitgegeven.

Laten uitvoeren voor 31 december 2020

De voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie is dat particuliere woningeigenaren minstens twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Zoals dakisolatie, zoldervloerisolatie, of vloer- en spouwmuurisolatie. Per maatregel en per woningtype gelden eisen voor minimale isolatiewaarden en- hoeveelheden. Een andere belangrijke voorwaarde is dat de werkzaamheden voor 31 december zijn uitgevoerd en betaald.

Eventueel uitbreiden voor meer subsidie

De subsidie is uit te breiden met aanvullende maatregelen, zoals een energiezuinig ventilatiesysteem of slimme thermostaat. Ook is er extra subsidie voor een ‘Zeer Energiezuinig Pakket’. Hierin worden meerdere maatregelen gecombineerd en gelden strengere isolatie- en kwaliteitseisen.
Na 31 december blijft het mogelijk subsidie aan te vragen voor isolerende maatregelen. Hiervoor wordt de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) uitgebreid met isolatie.
Voor meer informatie over de SEEH-subsidie, ga naar RVO.nl
Aan de slag met het isoleren van je huis?
Naar de isolatiepagina