Training energiecoach, iets voor jou?

Training energiecoach, iets voor jou?

Steeds meer mensen gaan aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Maar hoe maak je je huis duurzaam en groen? deA biedt daarin: energiecoaches doen huisbezoeken en denken met de bewoners mee over mogelijkheden tot energiebesparing. Omdat de vraag van bewoners toeneemt, start er in maart/april weer een basistraining voor energiecoach.

Training Energiecoach

De training tot energiecoach is een praktijkgerichte training en bestaat uit 4 modules, onderverdeeld in een onderdeel over energie besparen met de elementen: bouwkundig (module 1), installatie (module 2) en een praktijkgedeelte (module 3) en een onderdeel (module 4) over communicatie en het gebruik van tools. De training is ontwikkeld en wordt gegeven door Hoom. 
De training wordt op vier vrijdagmiddagmiddagen gegeven in Apeldoorn. De eerste drie data zijn 22 en 29 maart en 5 april. Daarnaast zal er nog een vierde dagdeel in onderling overleg worden ingepland. De kosten voor deze training worden gedragen door deA.

Iets voor jou?

• heb je affiniteit met energie(besparing) en duurzaamheid?
• kun je goed communiceren?
• wil jij je ontwikkelen op het gebied van verduurzaming?
• en heb je tijd en energie?
Dan is deze basistraining Energiecoach wellicht iets voor jou.

En na de training

Wanneer je de training wilt volgen, verwachten we dat je daarna als energiecoach inzetbaar bent voor deA. Energiecoaches zijn vrijwilligers, er is een beperkte onkostenvergoeding beschikbaar. We merken dat er veel behoefte is aan zo’n basis adviesgesprek bij de mensen thuis aan de keukentafel. Maar dat niet alleen: we kunnen ook experts inschakelen die een uitgebreider en diepgaander advies kunnen geven als dat nodig is. En er zijn betrouwbare bedrijven in onze regio die goed werk leveren. Op die manier kunnen we woningeigenaren helpen met het stap voor stap verduurzamen van hun woning. 

Geef je op

Als je belangstelling hebt om de training voor energiecoach te volgen, mail dan een korte motivatie met CV naar energiebedrijf@de-A.nl. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Carien Kruijt ‭(CarienKruijt@de-A.nl of 06 – 10423750‬).‬‬‬‬‬‬‬
We gaan de training waarschijnlijk vaker aanbieden, dus mocht je in maart/april niet kunnen, maar wil je wel energiecoach worden? Reageer dan gerust!