Vanaf 3 oktober veel acties in de Dreven

Vanaf 3 oktober veel acties in de Dreven

Op 3 oktober rijdt vanaf 11.00 uur de warmtecamera-bakfiets door de Dreven. Het is de start van verschillende acties om huiseigenaren te helpen hun huis klaar te maken voor de toekomst. In een brief die de bewoners deze week ontvangen van de gemeente en energiecoöperatie deA staat uitgelegd welke acties de komende tijd op stapel staan. De acties worden aan ongeveer de helft van de bewoners van de Dreven aangeboden. De tweede helft volgt later dit najaar.

Win een gratis warmtescan

De warmtecamera-bakfiets start op 3 oktober om 11.00 uur vanaf de Kooikersdreef. Bewoners zien bij de bakfiets op de beelden van de warmtecamera waar er warmte uit de woning ontsnapt en waar het dus zin heeft om te gaan isoleren om energie te besparen. Ook krijgen ze informatie over de komende acties en kunnen ze zich hiervoor inschrijven. Hiermee maken ze kans op een gratis uitgebreide warmtescan van hun eigen woning. De bakfiets rijdt door de Dreven en eindigt om 15.00 aan de Hilmeestersdreef.

8 oktober webinar “Jouw huis klaar voor de toekomst”

De komende maand krijgen bewoners van de Dreven gratis adviezen en producten speciaal gericht op het verduurzamen van hun type huis. De energiecoaches van deA kennen de huizen en weten welke problemen er zijn en welke oplossingen werken. Bewoners kunnen op 8 oktober een webinar volgen waarin de energiecoaches gerichte adviezen geven.
Ze kunnen ook een persoonlijk advies krijgen. Hiervoor maken ze een afspraak met de energiecoach en vullen ze samen het HOOMdossier in. Dit is een online instrument om verduurzamingsmaatregelen te kiezen en te plannen en meteen overzicht te krijgen van de kosten en opbrengsten. Later dit jaar kunnen bewoners gebruik maken van de isolatieactie om hun woning tegen een scherpe prijs te laten isoleren.
Voor alle acties en informatie, meld je aan voor de nieuwsbrief via de-a.nl/dedreven.