Leg je zonnepanelen op Foenix: 14 nov. info-avond

Leg je zonnepanelen op Foenix: 14 nov. info-avond

Voor iedereen in Apeldoorn die zonne-energie wil opwekken op een dak in de buurt, is er Buurtstroom Apeldoorn. Onze coöperatie heeft weer een nieuw dak beschikbaar: op Vrijeschool de Vijfster kunnen panelen worden gelegd. Op dit moment kun je je op vier daken in de gemeente Apeldoorn inschrijven. Op woensdag 14 november is er een infoavond over Buurtstroom.

Info-avond 14 november

Buurtstroom maakt gebruik van de ‘postcoderoosregeling’. Voor wie wil weten hoe dat werkt, wat meedoen met een gezamenlijk dak kost én oplevert is er op 14 november een informatiebijeenkomst in Foenixwinkel, Aruba 6. De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.
In november worden 204 panelen gelegd op het dak van de kringloopwinkel aan de Molenmakershoek. Dat dak is uitverkocht. Deelnemers uit de omgeving gaan de komende 15 jaar energie opwekken, zodat niet alleen spullen, maar ook zonne-energie een nieuwe bestemming krijgt bij Foenix Molenmakershoek.

Nog plek op Aruba

Op Foenix-inzamelgebouw aan de Aruba is ook een Buurtstroomdak gepland. Foenix stelt het dak van het inzamelgebouw beschikbaar zodat nog meer mensen duurzame energie gaan opwekken Ongeveer een derde van de panelen is daar verkocht, er is nog ruimte voor 133 panelen. Mensen of bedrijven in de postcodegebieden 7311, 7321, 7325, 7326, 7327, 7328, 7329 en 7332 kunnen deelnemen aan dit gezamenlijke zonnedak.

All inclusive

Coöperatie deA wil met Buurtstroom door heel Apeldoorn heen mensen de mogelijkheid bieden zelf duurzame energie op te wekken, ook als ze daar geen geschikt dak voor hebben. Voor mensen die het bedrag van de zonnepanelen niet kunnen voorschieten, is er Buurtstroom All Inclusive. Daarmee leen je het bedrag van de coöperatie en wek je toch zonne-energie op. En daarbij levert het ook nog iets op.
Meer info Buurstroom