Zonnepanelenactie voor heel Apeldoorn van start

Zonnepanelenactie voor heel Apeldoorn van start

Alle daken zon! Van 1 juni tot en met 24 augustus is er een zonnepanelenactie voor heel Apeldoorn. Samen met  DRM Duurzaam en Beter Duurzaam hebben we een kwalitatief goed aanbod opgesteld tegen een scherpe prijs. De panelen kunnen al snel gelegd worden. Op 18 juni is er een online informatiebijeenkomst over de actie. 
Gemeente Apeldoorn wil het inwoners makkelijk maken om zelf zonne-energie op te wekken. Daarom organiseren deA en het Regionaal Energieloket een zonnepanelen inkoopactie, in samenwerking met de gemeente en Energiek Apeldoorn. deA organiseert deze actie voor de deelgebieden Noordoost, Oost, Zuidwest, West en Beekbergen. Woningeigenaars ontvangen begin juni een brief met de uitnodiging om mee te doen.

Vliegende start

De actie is voortvarend van start gegaan: al direct in de eerste dagen schreven tientallen mensen zich in. Met alle inschrijvers wordt een afspraak bij hen thuis gemaakt, waarna een offerte wordt opgesteld. Zodra de offerte getekend is, worden de panelen binnen één maand gelegd.

Online informatiebijeenkomst

Op 18 juni houden we een online informatiebijeenkomsten waar de zonnepanelenactie wordt uitgelegd. Ook het aanvragen van een zonnepanelen-lening komt aan bod. Alle deelnemers kunnen direct vragen stellen. Energiek Apeldoorn heeft al positieve ervaringen met dit soort onlinebijeenkomsten. Sander Lubberhuizen, bedrijfsleider Energiek Apeldoorn: “We krijgen veel positieve reacties op de onlinebijeenkomsten. Mensen vinden het veel makkelijker dan ze hadden verwacht en vinden het fijn om alles achteraf nog eens te bekijken. Veilig in hun eigen omgeving kunnen ze de presentatie bijwonen en heel gemakkelijk vragen stellen via de chat.”  
Aanmelden informatiebijeenkomst>

Slimme investering

Met zonnepanelen op het dak voorkom je bij een gemiddeld energiegebruik al gauw een CO2-uitstoot van zo’n 1000 kilo per jaar. Daarnaast zijn zonnepanelen ook een slimme investering. Hannie en Lejo Webbers uit Apeldoorn maakten al eerder gebruik van een isolatieactie via deA: “Al eerder wilden wij zonnepanelen, maar de aanschaf is toch een hele uitgave. We sloten een duurzame hypotheek af met een bouwdepot voor de zonnepanelen. Ik ben blij met het advies. Er zijn zoveel aanbieders dat je door de bomen het bos niet meer ziet.”
Lees het interview met Hannie en Lejo Webbers>