Inloopbijeenkomsten voor bewoners rondom Beekbergsebroek

Inloopbijeenkomsten voor bewoners rondom Beekbergsebroek

Op dinsdag 29 maart en donderdag 31 maart organiseren de initiatiefnemers van Energiebeleving Beekbergsebroek (deA, E-Kite, E-park, Out2play en De Wolff Nederland Windenergie) samen met Natuurmonumenten twee inloopavonden. De avonden zijn bedoeld voor de bewoners van Klarenbeek, Lieren, Oosterhuizen, Beekbergen en de zuidkant van De Maten.
Datum:            dinsdag 29 maart en donderdag 31 maart 2016
Tijd:                tussen 19.00 – 21.00 uur (Inloopavond. Bezoekers kunnen zelf bepalen hoe laat zij komen).
Locatie:           Ecofactorij 18, Apeldoorn (gebouw met het blad)
Inhoud van de avond
Tijdens de inloopavonden worden de bezoekers geïnformeerd over de plannen en het proces. Aan diverse tafels kunnen zij in gesprek met medewerkers van de initiatiefnemende partijen.
Afgelopen periode heeft deA gesproken met de bewoners in het gebied en de dorps- en wijkraden. Met het organiseren van de inloopavonden willen de partijen nu ook de bewoners informeren die rondom Beekbergsebroek wonen.
Achtergrond
Gemeente Apeldoorn heeft in het verleden grond aangekocht in Beekbergsebroek voor het realiseren van het bedrijventerrein. Zoals bekend is het bedrijventerrein er vanwege de crisis niet gekomen. Daaropvolgend heeft de gemeente gevraagd om ideeën voor de invulling van de gronden. Vijf organisaties (de duurzame energiecoöperatie deA, E-kite, E-park, Out2play en De Wolff Nederland Windenergie) sloegen de handen ineen en hebben een voorstel ingediend. De gemeenteraad van Apeldoorn heeft vervolgens in januari 2015 ingestemd met de ontwikkelrichting ‘duurzame energie, recreatie en natuur’.
Meer over dit project>