Nul-op-de-meter-woning

Samen jouw woning aanpakken

Saxion Hogeschool Enschede en de Gemeente Apeldoorn zoeken een enthousiaste woningeigenaar in de Apeldoornse wijk De Maten die het avontuur aan wil gaan om onder begeleiding zijn of haar woning te renoveren naar een nul-op-de-meterwoning. In deze woning wek je evenveel energie op als dat je verbruikt.

Zonder extra kosten duurzaam en comfortabel wonen!

Je krijgt de kans om samen met een energieadviseur een plan te maken. De renovatie gaat geld kosten, maar met maatwerk en slimme constructies zorgen we ervoor dat je maandelijks niet meer gaat betalen dan je nu kwijt bent aan je maandelijkse energierekening. Straks woon je dus zonder extra maandelijkse kosten in een volledig duurzaam, toekomstbestendig èn comfortabel huis.

Jij wordt het voorbeeld

Jullie gaan van alles tegenkomen in het proces, dat daardoor voor veel mensen leerzaam is. Jouw woning wordt een voorbeeldwoning voor andere inwoners van de wijk. We willen daarom graag dat jij anderen inspireert en je positieve ervaringen verspreidt. Wil jij van deze unieke kans gebruik maken? Meld je dan nu aan.

Pak jij deze unieke kans?

Nul-op-de-meter-woningrenovatie
Nul-op-de-meter-womingrenovatie
Toekomstbestendig
Duurzaam
Efficiënt
Nul op de meter

Wij zijn op zoek naar een enthousiast en gemotiveerd koppel/gezin dat graag een comfortabel, duurzaam huis wil dat helemaal klaar is voor de toekomst. Voldoe je aan deze voorwaarden:

  • Woon jij in een koophuis in De Maten en heb je een energielabel tussen D en G en een hoge energierekening?
  • Ben jij enthousiast en gemotiveerd om je eigen gedrag onder de loep te nemen en je huis onder leiding van een expert grondig te laten renoveren?
  • Kun je hier actief in meedoen en ruimte voor vrij maken?
  • En ben je bereid tijdens en na het hele proces je huis een aantal keren open te stellen en je ervaringen te delen?

Schrijf een motivatie waarom jij in aanmerking denkt te komen voor deze unieke kans en stuur foto’s mee van jullie woning. Inschrijven kan tot 31 oktober. Je hoort uiterlijk 14 november of jij uitgekozen bent.

Uit alle aanmeldingen wordt de meest geschikte kandidaat gekozen. Het traject start op 17 november 2019. Ben jij de gelukkige? Dan doorloop je samen met energieadviseur Ron Stet globaal de volgende stappen:

Stap 1
Allereerst kijken jullie naar het huidige gedrag van jou en je gezinsleden. Wat gaan jullie aanpassen om energie te besparen?

Stap 2
Vervolgens maken jullie een plan van aanpak dat past bij jouw wensen. Hierin kiezen jullie de beste mogelijkheden en apparatuur om aangenaam te leven met zo weinig mogelijk energieverbruik. Ook kijken jullie naar hoe je zelf energie gaat opwekken.

Stap 3
De financiering wordt maatwerk. In ieder geval ga je maandelijks niet meer betalen dan je nu doet voor je maandelijkse energierekening.

Stap 4
De renovatie vindt plaats. Deze renovatie zal zo’n twee weken in beslag nemen. Hiervoor is het verstandig tijdelijk elders een onderkomen te zoeken.

Stap 5
Naderhand plaatsen medewerkers van Saxion Hogeschool Enschede meetapparatuur in de woning die exact bijhoudt wat het energieverbruik en de opwek is. Dit zal tot en met de winter van 2022 duren.

Stap 6
Een feestje! Je bent een voorbeeldwoning voor de wijk geworden! Daarom is het interessant voor andere wijkbewoners dat je af en toe op afspraak je woning openstelt en je informatie deelt, zowel online als offline. Hiervoor krijg je een financiële vergoeding.

Energieregisseur De Maten

caret-down caret-up caret-left caret-right
Dieuwke de Boer

Heb jij een koopwoning in De Maten? Of heb je er net een gekocht? En wil je deze verduurzamen vanwege een (te) hoge energierekening of te weinig comfort, maar heb je te weinig tijd, kennis of geld om zelf stappen te zetten? Pak dan nu deze unieke kans. 

Heb je vragen? Dieuwke beantwoordt ze graag! Bel 06-48945998 of stuur een mail.

Als jij jezelf er al warmpjes bij ziet zitten, meld je dan nu aan

de inschrijving sluit op 31 oktober 2019
Nul op de meter woningrenovatie
Nul op de meter woningrenovatie
Nul op de meter woningrenovatie