In de serie “deA in beeld” hieronder een aantal van onze leden.

img_5198
Barbara Belder: “Toen we het huis kochten, stonden er twee actiepunten op ons lijstje. Het eerste was ‘Hoe krijgen we het huis energieneutraal?’ en het tweede was ‘Hoe word ik lid van deA?’. Het huis energieneutraal maken vraagt natuurlijk nogal wat, gelukkig was het lid worden van deA zo gedaan.”
ans-de-beer-kl
Ans de Beer (67 jaar, gepensioneerd, voorheen schooladministratie): “Ik ben al van jongs af aan bezig met het milieu. Dat vind ik in al haar aspecten heel belangrijk.”
ben-mouw-kl
Ben Mouw (63 jaar, adviseur openbaar vervoer en lokaal bestuur, voormalig D66 wethouder): “Ik ben voorstander van lokale zelfvoorziening, op alle gebied, te beginnen met energie.”
hans-verbeek
Hans Verbeek (Accres): “Met een lokaal initiatief als deA maak je het volume duurzame energie groter. We kunnen meer vastgoed benutten in onze gemeente voor het opwekken van groene energie.”
dominique-rothengatter-kl
Dominique Rothengatter: “Ik ben me er steeds meer van bewust dat de grondstoffen op raken, de volgende generaties zullen moeten consuminderen, we kunnen best toe met minder luxe en meer gebruik uit eigen omgeving.”
virry-verhoef-kl
Els Willems (63 jaar) enVirry Verhoef (62 jaar), Els:”Met deA blijf ik dicht bij de natuurlijke hulpbronnen van de aarde en daarmee dicht bij mezelf.” Virry:”Ik vind lokale initiatieven belangrijk en die steun ik graag. Voor en door Apeldoorn, dichtbij, zichtbaar en betrouwbaar.”
gerard-laks-kl
Gerard Laks (voorzitter Wijkraad Orden): “Alleen begin je weinig, samen kun je veel bereiken. Nooit opgeven, want als je ergens in gelooft krijg je ’t voor elkaar.”
marth-oude-weernink-willem-kleinhout-kl
Marth Oude Weernink en Willem Kleinhout: “Wij zijn al heel actief bezig met duurzaam in ons eigen huis. We hebben een zonneboiler, panelen, een natuurlijke tuin met bijen en hommels. Wij geloven in dit initiatief omdat je het samen oppakt.”