Henk Schukken, coördinator energiecoaches

Wacht niet af.


Kom in beweging en ga onderzoeken wat de mogelijkheden zijn!

Henk Schukken, coördinator energiecoaches

Goed omgaan met energie is nuttig en nodig. Er is veel gaande en de ontwikkelingen op dit gebied volg ik met veel interesse. Voor mij is energiebesparing echt gaan leven toen ik er zelf mee aan de slag ben gegaan. Ik heb zonnepanelen op het dak gelegd en extra isolatiemaatregelen genomen en daar ben ik heel tevreden over. Graag help ik anderen ook op weg om inzicht te krijgen in het verduurzamen van de woning.

Waar draag jij als energiecoach aan bij?
Aan bewustwording van mensen m.b.t. de mogelijkheden om energie te besparen en ze daarin op weg te helpen.

Wat is je opgevallen tijdens huisbezoeken?
Dat het onderwerp steeds meer gaat leven en dat mensen toch wel heel veel vragen hebben. Dit zijn ook vragen over waar ze moeten beginnen. Bijvoorbeeld “Ik heb zo’n hoge energierekening en ik weet niet waardoor het komt”, of “mijn CV ketel is aan vervanging toe, welke alternatieven zijn er?”

Waar krijg jij energie van?
De leuke gesprekken met mensen en het sparren over de mogelijkheden om energie te besparen en de woning te verduurzamen. Sommigen leggen de lat heel hoog en willen uiteindelijk naar nul op de meter.

Heb jij maatregelen getroffen?
Ja, zonnepanelen, dubbel glas en isolatie.

Wat is jouw boodschap aan de Apeldoorners?
Kom in beweging en ga onderzoeken wat de mogelijkheden zijn! Wacht niet af.

Een energieneutraal Apeldoorn. Een realistische doelstelling, of een mooie droom?
Het is een realistische doelstelling, maar niet met de tijdslijnen die de gemeente nu voor ogen heeft. We zijn mede afhankelijk van technologische ontwikkelingen die volop gaande zijn. Daardoor kan er nog meer groene energie worden opgewekt en wordt bijvoorbeeld de opslag van energie en het elektrisch rijden goedkoper.

Wat zijn jouw woonwensen?

Energiecoach bij je thuis

Een lagere energierekening, meer comfort, van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Wat zijn jouw wensen? En waar moet je beginnen? De energiecoach helpt je verder.