Sven Ringelberg, Simpel Subsidie

Met de Subsidiecheck weet je waar je aantoe bent


partnerbedrijf van deA regelt ook gratis subsidie-aanvraag

Sven Ringelberg, Simpel Subsidie

Voorkennis is handig en je moet de aanvraag goed en volledig indienen om je geld te krijgen. De meeste mensen hebben er geen ervaring mee, vinden het een gedoe en zien er zelfs vanaf.
De mannen van Simpel Subsidie zagen mogelijkheden om het eenvoudiger te maken voor de consument. Zij maakten een eenvoudige Subsidiecheck en leveren de dienst om de subsidie-aanvraag voor een relatief klein bedrag helemaal voor je te regelen zodat je gegarandeerd subsidie krijgt. deA werkt sinds kort met hen samen. Op de site van deA kun je gemakkelijk checken of je in aanmerking komt voor subsidie voor de duurzame maatregelen. En bovendien: klanten die meedoen aan de isolatie-actie van deA, kunnen hun subsidie-aanvraag voortaan gratis laten regelen.

Complexe regelingen makkelijk maken

De 32-jarige Sven Ringelberg runt Simpel Subsidie inmiddels drie jaar, samen met compagnon David van Vugt. Sven heeft een achtergrond als consultant voor energieprojecten en werkte eerder voor Greenchoice, woningcorporaties en gemeenten. David is de programmeur die allerlei softwaremogelijkheden creëert. “Als je echt iets wilt veranderen en je wilt een kans oppakken, dan moet je dat vanuit het ondernemen doen”, vindt Sven. “Dan hebt je alle vrijheid om je creativiteit een plek te geven. We zijn destijds begonnen om met software complexe regelingen voor particulieren en de zakelijke markt makkelijker te maken. We richtten ons eerst op de subsidieregelingen voor isolatie, warmtepomp en zonneboiler. Hierdoor wordt het mogelijk dat partijen als deA gemakkelijk hun product kunnen aanbieden met de subsidieservice, zodat ze een klant helemaal kunnen ontzorgen.” Behalve met deA werkt Simpel Subsidie inmiddels ook met vier andere coöperaties verspreid over het land, met ABN AMRO, Isolatiespecialist, Breman en verschillende isolerende partijen en duurzaamheidsplatforms.

Tips waar je vooraf op moet letten

Het aanvragen van subsidie is soms lastig omdat je aan voorwaarden moet voldoen waar de meeste mensen niets van af weten. Sommige klanten van deA geven achteraf aan dat ze deze klus liever uit handen hadden gegeven. Sven geeft tips waar je vooraf op moet letten: “Als je iets in je huis laat isoleren, check dan vooraf of het gebruikte materiaal voldoet aan de voorwaarden. Vraag vooraf het merk van de isolatie, de isolatiewaarde en de meldcode op. Aannemers zijn vaak zo druk, dat ze deze zaken niet op hun factuur vermelden. Laat je je glas vervangen, let dan op of de U-waarde overeenkomt met de voorwaarden. Je netto oppervlakte glas moet worden ingevoerd in de aanvraag, zonder het kozijnoppervlak. Wij schrijven veel blogs waarin al deze informatie staat uitgelegd. Ook maken we YouTube-filmpjes waarin ‘Subsidie-Sven’ veel tips geeft, zoals wanneer je het beste je aanvraag kunt indienen. We houden het graag transparant. Tuurlijk kun je je subsidie-aanvraag zelf doen. Maar het kost tijd en je moet weten waar je op moet letten. Wij nemen werk uit handen en leveren dus extra gemak. Gemiddeld krijgen mensen rond de 1200 euro subsidie. Doe je je aanvraag fout of onvolledig, dan ben je zo twee maanden verder of loop je het risico geld mis te lopen.”

Blij met de samenwerking met Simpel Subsidie

Michael Boddeke, directeur van deA is blij met de samenwerking met Simpel Subsidie. “De subsidiecheck is gratis en voor iedereen. Deze geldt trouwens niet alleen voor diverse soorten isolatie, maar ook voor de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler. Het mooie is dat we tijdens de isolatieactie ook het aanvragen van de subsidie gratis kunnen aanbieden. Dit is een goede aanvulling, omdat de mensen daar het meest tegenop zien. Het wordt ze daardoor veel gemakkelijker gemaakt. Wij hebben hun gegevens al via de offerte-aanvraag. Ze hoeven alleen maar hun bsn en banknummer aan te vullen en dan gaat de aanvraag in werking. Simpel Subsidie checkt deze aanvraag en gaat achter eventueel ontbrekende informatie aan. Twee dagen na de melding is de aanvraag de deur uit.”

Hoogte subsidies neemt toe

Sven plaatst veel blogs en filmpjes op hun site vol tips en het laatste nieuws over subsidies voor het verduurzamen van je woning. Voor 2022 is er goed nieuws voor woningeigenaren. “De meest recente update is dat er een Nationaal Isolatieprogramma komt”, vertelt Sven. “De overheid gaat ruim 30 procent subsidie geven op twee isolatiemaatregelen. Dit zal ingaan vanaf 1 januari 2022. De voorwaarde is dan wel dat de isolatie geplaatst moet zijn in 2022 om die extra subsidie te kunnen krijgen.”

Simpel Subsidie