Van de Bunt Isolatietechniek

Van je huis isoleren krijg je nooit spijt


het blijft binnen warm in de winter en koel in de zomer

Van de Bunt Isolatietechniek

Van je huis isoleren krijg je nooit spijt. Het blijft binnen warm in de winter en koel in de zomer. Wil je graag van het gas af, dan is isoleren een goede eerste stap. Daarom organiseren we Duurzaam Huis, het bewonerstraject van deA waarmee we je helpen je huis te verduurzamen. Wanneer je hieraan meedoet, krijg je goed advies en word je snel en vakkundig geholpen. Van de Bunt Isolatietechniek B.V. uit Putten is een van de deelnemende bedrijven. Bij hen kun je terecht voor advies en uitvoering van isolatie van muren, dak en vloer, ongeacht het type woning.

Tocht in huis en koude vloer

“We zijn inmiddels met verschillende klanten bezig die via deA zijn binnengekomen”, vertelt een gemoedelijke adviseur Melchior Lieftink. “Veel mensen hebben last van tocht in huis, een koude vloer en hoge stookkosten. Onze aanpak verschilt licht per type woning. Een huis van na de jaren 80 bijvoorbeeld, moet vaak na geïsoleerd worden. Onze gecertificeerde medewerkers kijken eerst goed welk materiaal zich al in de spouw bevindt. Zij kiezen vervolgens een isolerend materiaal dat daar het beste op aansluit, zodat er geen vocht kan ontstaan. De klant krijgt tien jaar garantie op al onze materialen en isolatiewaarden.”

Van de Bunt Isolatietechniek
Geen kou meer in huis en lagere stookkosten. Klanten zeggen steevast: “We hadden ons huis eerder moeten isoleren.” Melchior Lieftink

Muur isoleren ouder huis

“Een jaren 30 woning vereist iets meer zorg”, vertelt Lieftink. “Wanneer we in de spouw kijken, maken we gebruik van speciale boren om de stenen niet te beschadigen”, licht hij toe.” Vervolgens kijken we met behulp van een camera of er geen vervuiling aanwezig is, zoals stenen of specieresten. Hierdoor kun je namelijk vochtproblemen krijgen. Vervolgens wordt de spouw gevuld.”
De vloeren in deze woningen zijn meestal van hout. “Deze isoleren we met een natuurlijk product, zoals gerecyclede glaswol, zodat het hout goed droog blijft. Is de kruipruimte vochtig dan is het verstandig deze vochtvrij te maken, omdat dit vocht ongezond is en een hoger energieverbruik veroorzaakt. Je kunt de kruipruimte isoleren met bodemparels of chips.”

Snelle levertijd

Het familiebedrijf met 45 medewerkers is actief op de Veluwe en in Utrecht. “We houden de lijntjes kort, dat werkt prettig en er kan snel geschakeld worden.” Dat isoleren de moeite waard is, blijkt uit reacties die Lieftink spontaan van klanten krijgt: “Steevast zeggen zij: ‘We hadden het eerder moeten doen’.”

Zoek je een bedrijf om je klus uit te voeren?

Vraag je advies of offerte aan via onze coöperatie

Zodra je de offerte aanvraagt, selecteren wij een geschikt bedrijf. En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor.