Magische grens van 1000 leden overschreden: feestje! 

Magische grens van 1000 leden overschreden: feestje! 

Afgelopen december ging het aantal leden van deA over de magische grens van 1000 heen. Steeds meer Apeldoorners steunen de energiecoöperatie en dat was reden voor een feestje. Op woensdag 17 januari organiseerde deA een gratis filmavond voor nieuwe leden. Zij konden kennismaken met deA en genieten van een gratis drankje en film. Ook werd het 1000ste lid bij verrassing in het zonnetje gezet. 

Tekst gaat verder onder video

Positief gevoel inspireert 

Michael Boddeke, directeur van deA is blij met de toename van het aantal leden. “De afgelopen twee jaren zit de groei er flink in”, vertelt hij. “En het blijft doorgaan, inmiddels zitten we al op 1039.  

We komen veel bij de mensen thuis om hen te helpen met energie besparen en het verduurzamen van hun huis. Daarna vragen we mensen ons te steunen als ze waarderen wat we doen. En dat werkt.  

“Soms denk je: komt het nog goed? Als je dan lid wordt van een vereniging met mensen die daar ook zorgen over hebben, maar daar ook wat aan willen doen, dan geeft dat energie.

Ons verhaal is dat we een ledenorganisatie zijn van mensen die zich zorgen maken om het klimaat, die daar iets aan willen doen door samen stappen te zetten richting een duurzamer samenleving. We bereiken iets met elkaar, dat geeft een positief gevoel en inspireert kennelijk.”  

Gratis warmtebeeldinspectie 

Op de ledenavond in Gigant waren veel nieuwe leden die konden kennismaken met team- en bestuursleden van deA. Het 1000ste lid, Erik Wannee, kreeg uit handen van bestuursvoorzitter Fun Hendriks een waardecheque voor een gratis warmtebeeldinspectie.  

Versnelling energietransitie 

De avond voor nieuwe leden krijgt misschien een vervolg als het aan de ambitie van deA ligt. Boddeke: “Het enthousiasme onder leden verspreidt zich van mond tot mond. We hopen dat we op die manier 10% van de Apeldoornse bevolking aan ons kunnen verbinden. Dan kunnen we een krachtige beweging worden die zorgt voor een versnelling van de energietransitie. En waarbij de politiek uiteindelijk gaat volgen.” 

“Betaalbare, lokale, duurzaam opgewekte energie waar iedereen in kan participeren, dat is wat we voor ogen hebben.” 

Waardeer jij wat we doen?

Word ook lid

En doe mee op een manier die bij jou past.