Zon voor Huur Apeldoorn

Zon voor Huur draagt bij aan de doelstelling van deA


om duurzame energie in Apeldoorn op te wekken

Zon voor Huur

135 huurwoningen in Apeldoorn wekken hun eigen energie op via Zon voor Huur deA heeft in samenwerking met een aantal andere energiecoöperaties in de Stedendriehoek het concept Zon voor Huur ontwikkeld. Met Zon voor Huur krijgen ook huurders de kans om van zonnepanelen te profiteren. Huurders die meedoen krijgen zonnepanelen van deA, die deA betaalt.

Het is niet meer mogelijk nieuwe woningen aan te melden voor Zon voor Huur

Zonnepanelen op huurwoningen

Doordat de huurder een deel van zijn stroom nu zelf opwekt, daalt de energierekening van de huurder. Zon voor Huur regelt zonnepanelen op huurwoningen. De zonnepanelen krijg je ‘gratis’, leveren elk jaar geld op en bovendien werk je mee aan een beter milieu.

Samenwerking met woningcorporaties

Zon voor Huur is een project van deA in samenwerking met de Apeldoornse woningcorporaties De Goede Woning, Ons Huis en De Woonwensen. Doel is om de zoveel mogelijk huurwoningen van zonnepanelen voorzien. Zon voor Huur draagt bij aan de doelstelling van deA om duurzame energie in Apeldoorn op te wekken, en aan de doelstelling van de woningcorporaties om de woonlasten te beheersen.

Dit project is gesloten.

Aantal huurwoningen 177
Aantal zonnepanelen 1228
Energie per jaar (kWh) 358588
CO2-besparing (ton/jaar) 165
Project Gesloten

Woningcorporaties

Ons Huis
Samen wonen in veerkrachtige wijken, daar staat Ons Huis voor. Wij zijn een woningcorporatie met 6.000 woningen in Apeldoorn, Warnsveld en Zutphen. Ons Huis
Woonmensen
Stichting de Woonmensen is een woningcorporatie met ongeveer 5.000 huurwoningen in Apeldoorn. We vinden dat wonen een basisvoorziening is waar iedereen recht op heeft. Woonmensen
Wonen vormt een fundamenteel onderdeel van ons bestaan. Het is een belangrijke basis voor gelijke kansen in het leven. De Goede Woning is een betrokken wooncorporatie in Apeldoorn. De Goede Woning

Zon voor Huur in je buurt

 • Hoe werkt Zon voor Huur?

  deA benadert huurders in de buurt om mee te doen aan het project Zon voor Huur. Naast huurders worden ook eigenaren van ‘tussenliggende’ woningen benaderd.
  De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Dit geeft een mooier beeld en zorgt ook voor schaalvoordelen.

  • deA financiert de zonnepaneleninstallatie. U hoeft dus niet zelf te investeren.
  • deA laat de zonnepaneleninstallatie door een deskundige installateur plaatsen.
  • deA draagt zorg voor een goede werking van de zonnepaneleninstallatie gedurende 25 jaar.
  • deA meet de opbrengst van de zonnepanelen op afstand.

  Als de zon schijnt wekt de zonnepaneleninstallatie energie op. Deze opgewekte energie is voor u en zorgt voor een verlaging van uw energierekening.
  U betaalt deA een vergoeding voor de zonnepaneleninstallatie. Deze vergoeding is 80% van de opbrengst van de zonnepaneleninstallatie. deA heeft deze vergoeding nodig om de lening af te betalen en voor het verhelpen van eventuele storingen en het plegen van onderhoud. De zonnepaneleninstallatie levert u direct een voordeel van 20% van de energieopbrengst.
  Een voorbeeld

  Een zonnepaneleninstallatie van 6 zonnepanelen levert per jaar minimaal €250,- op aan energie op. Uw energierekening daalt hierdoor met minimaal €250,-. Voor het gebruik van de zonnepaneleninstallatie betaalt u deA een vergoeding van €200,- (80% van €250,-). Per jaar levert de zonnepaneleninstallatie u dus minimaal €50,- op.

 • Einsteinlaan en omgeving

  Einsteinlaan en omgeving is een woningcomplex van woningcorporatie Ons Huis. Het complex bestaat uit 46 woningen. Door de schitterende bomen aan de Laan van Kerschoten zijn de woningen aan deze laan helaas niet geschikt.

  Het plan om de woningen van de Einsteinlaan en omgeving van zonnepanelen te voorzien past prima in de plannen van Kerschoten Energie Neutraal beter bekend als KEN.

 • Magistratenveld en Spinnersdonk

  Magistratenveld Centraal Wonen is een kleine woongemeenschap waar delen en samen wonen centraal staat. Het bestaat uit 25 woningen en een centraal gebouw. Op het gebouw liggen 151 zonnepanelen van het project Zon voor Huur. Magistratenveld Centraal Wonen ’t Vierschaar is een complex van woningcorporatie Ons Huis.

  Niet alle woningen in het complex hebben een eigen dak en daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte. deA onderzoekt op dit moment op verzoek van de huurders de mogelijkheden om ook de huurders van de appartementen zonder dak mee te laten profiteren van de opbrengst van de zonnepanelen.

 • Pasteurstraat en omgeving

  Pasteurstraat en omgeving is een woningcomplex van woningcorporatie De Goede Woning. Het complex bestaat uit 135 woningen, deA heeft in samenwerking met een aantal andere energiecoöperaties in de Stedendriehoek het concept Zon voor Huur ontwikkeld.

  Het plan om de woningen van de Pasteurstraat en omgeving van zonnepanelen te voorzien past prima in de plannen van Kerschoten Energie Neutraal beter bekend als KEN

 • Stephensonstraat en omgeving

  Stephensonstraat en omgeving is een woningcomplex van woningcorporatie De Woonmensen. Het complex bestaat uit 119 woningen.

  De Woonmensen heeft in het voorjaar van 2015 groot onderhoud voor deze woningen gepleegd. Een onderdeel van het groot onderhoud was de vervanging van het huidige dak. De gelegenheid bij uitstek om ook direct voor zonnepanelen te kiezen.

  Het plan om de woningen van de Einsteinlaan en omgeving van zonnepanelen te voorzien past prima in de plannen van Kerschoten Energie Neutraal beter bekend als KEN.

 • Waterlei, Waterkamer, de Bron

  Aan de Waterlei, de Waterkamer en de Bron vangen huurwoningen van de Woonmensen de voorjaarszon op en zetten die om in eigen energie. Een groot deel van deze woningen werd daar voorzien van zonnepanelen met Zon voor Huur.

In samenwerking ontwikkeld

Brummen Energie
BrummenEnergie gelooft dat duurzame energie de toekomst heeft. En we geloven in eigen kracht: de lokale dorpen, buurten en wijken in de gemeente Brummen BrummenEnergie
Energierijk Voorst
Energierijk Voorst
Lochem Energie
Dé coöperatie van en voor alle inwoners van de gemeente Lochem, voor het samen, lokaal oplossen van energievragen: energie besparen, energie opwekken, schoon vervoer. Lochem Energie

Organisatie

Zon voor Huur is een project dat deA samen met de energiecoöperaties EBEM (Brummen), Energierijk Voorst (Voorst) en LochemEnergie (Lochem) heeft ontwikkeld.

Zon voor Huur is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.