Zon voor Huur

Zon voor Huur draagt bij aan de doelstelling van deA


om duurzame energie in Apeldoorn op te wekken

Zon voor Huur

177 huurwoningen in Apeldoorn wekken hun eigen energie op via Zon voor Huur. Met Zon voor Huur krijgen ook huurders de kans om van zonnepanelen te profiteren. deA heeft het concept Zon voor Huur in 2014 in samenwerking met een aantal andere energiecoöperaties in de Stedendriehoek ontwikkeld.

Het is niet meer mogelijk nieuwe woningen aan te melden voor Zon voor Huur.

Hoe werkt het?

Doordat de huurder een deel van zijn stroom nu zelf opwekt, daalt de energierekening van de huurder. En de huurder betaalt voor het gebruik van de zonnepanelen maandelijks aan deA. Hierbij is het bedrag dat de huurder aan deA betaalt, gegarandeerd lager dan de besparing op de energierekening. Naast dat de zonnepanelen de huurder veel geld opleveren, werkt de huurder ook mee aan een beter milieu.

In samenwerking met woningcorporaties

Zon voor Huur is een project van deA in samenwerking met de Apeldoornse woningcorporaties De Goede Woning, Ons Huis en De Woonwensen. Zon voor Huur draagt bij aan de doelstelling van deA om meer duurzame energie in Apeldoorn op te wekken, en aan de doelstelling van de woningcorporaties om de woonlasten te beheersen.

Dit project is gesloten.

Aantal huurwoningen 177
Aantal zonnepanelen 1.228
Energie per jaar (kWh) 358.588
CO2-besparing (ton/jaar) 165
Project Gesloten

Woningcorporaties

Ons Huis
Samen wonen in veerkrachtige wijken, daar staat Ons Huis voor. Wij zijn een woningcorporatie met 6.000 woningen in Apeldoorn, Warnsveld en Zutphen. Ons Huis
Woonmensen
Stichting de Woonmensen is een woningcorporatie met ongeveer 5.000 huurwoningen in Apeldoorn. We vinden dat wonen een basisvoorziening is waar iedereen recht op heeft. Woonmensen
Wonen vormt een fundamenteel onderdeel van ons bestaan. Het is een belangrijke basis voor gelijke kansen in het leven. De Goede Woning is een betrokken wooncorporatie in Apeldoorn. De Goede Woning

Zon voor Huur in je buurt

 • Einsteinlaan en omgeving

  Aan de Einsteinlaan en omgeving zijn 7 huurwoningen van Ons Huis van 6 zonnepanelen voorzien. En zijn ook 12 woningen van De Goede Woning  van 6 zonnepanelen voorzien.

  Het plan om de woningen van de Einsteinlaan en omgeving van zonnepanelen te voorzien past prima in de plannen van Kerschoten Energie Neutraal beter bekend als KEN.

 • Magistratenveld en Spinnersdonk

  Magistratenveld is een appartementencomplex van Ons Huis en bestaat uit 25 appartementen en een centraal gebouw (Eerder was het een Centraal Wonen project). Niet alle woningen in het complex hebben een eigen dak om die reden is gekozen voor een constructie waarbij de energie van de 151 zonnepanelen op het dak verdeeld wordt over de 21 deelnemers.

  Spinnersdonk en Koperslagersdonk is een woningcomplex van de Woonmensen en bestaat uit grote eengezinswoningen waarvan 19 woningen van 9 à 10 zonnepanelen zijn voorzien.

 • Erasmusstraat en Edisonlaan en omgeving

  Aan de Erasmusstraat en Edisonlaan en omgeving zijn 53 huurwoningen van de Woonmensen van 6 à 7 zonnepanelen zijn voorzien.

  Het plan om de woningen van de Erasmusstraat en Edisonlaan en omgeving van zonnepanelen te voorzien past prima in de plannen van Kerschoten Energie Neutraal beter bekend als KEN

 • Waterlei, Waterkamer, de Bron

  Aan de Waterlei, de Waterkamer en de Bron zijn 65 huurwoningen van de Woonmensen van 6 zonnepanelen voorzien.

In samenwerking ontwikkeld

BrummenEnergie
BrummenEnergie gelooft dat duurzame energie de toekomst heeft. En we geloven in eigen kracht: de lokale dorpen, buurten en wijken in de gemeente Brummen BrummenEnergie
Energierijk Voorst
Energierijk Voorst
Lochem Energie
Dé coöperatie van en voor alle inwoners van de gemeente Lochem, voor het samen, lokaal oplossen van energievragen: energie besparen, energie opwekken, schoon vervoer. Lochem Energie
Zon voor Huur

Zonnepanelen op het dak van mijn huurhuis

ze wekken veel op en dit scheelt mij op mijn energierekening

Organisatie

Zon voor Huur is een project dat deA samen met de energiecoöperaties EBEM (Brummen), Energierijk Voorst (Voorst) en LochemEnergie (Lochem) heeft ontwikkeld.

Zon voor Huur is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.