Zon voor Huur

 • Kan ik ook energie afnemen bij deA?

  Ja dat kan, de lokale energie wordt geleverd via onze partner Greenchoice. Greenchoice biedt de coöperatie een jaarlijkse vergoeding namens jou om nog meer te kunnen doen op lokaal niveau. Door energie af te nemen via onze energiecoöperatie help je actief mee Apeldoorn te verduurzamen. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

  Voordeel is verder dat je dan ook direct de vergoeding voor het gebruik van de zonnepanelen-installatie via jouw energierekening kunt verrekenen. Wel zo makkelijk!

 • Moet ik de zonnepanelen schoonmaken?

  Nee, je hoeft de zonnepanelen niet schoon te maken.

  Een regenbui af en toe zorgt ervoor dat de zonnepanelen schoon blijven.

 • Kan ik gebruikersovereenkomst opzeggen als ik de huurwoning verlaat?

  Als je de huur van de woning opzegt, kun je gelijk de gebruikersovereenkomst voor de zonnepaneleninstallatie opzeggen.

 • Hoe wordt de vergoeding voor de zonnepaneleninstallatie verrekend?

  De vergoeding voor het gebruik van de zonnepanelen-installatie wordt per maand via automatische incasso geïnd.

  Op het moment dat je de gebruikersovereenkomst met deA aangaat is het handig om ook direct het voorschotbedrag bij je energieleverancier te verlagen.

  Als deA (in samenwerking met Greenchoice) jouw energieleverancier is (wordt) dan wordt de vergoeding verrekend via jouw energierekening. Wel zo handig!

 • Wat is de duur van de gebruikersovereenkomst?

  De gebruikersovereenkomst wordt afgesloten voor zolang je de woning huurt.

 • Kan ik zelf ook zonnepanelen aanbrengen?

  De woningcorporaties staan niet toe dat huurders van corporatiewoningen zelf zonnepanelen aanbrengen. De belangrijkste reden daarvoor is dat de montage vakkundig plaats moet vinden. Verder vinden de woningcorporaties het belangrijk dat het geen “rommeltje” op het dak wordt.

 • Wat moet ik regelen met mijn huidige energieleverancier?

  Je kunt gewoon bij jouw huidige energielevering energie blijven afnemen. Je moet wel aan je energieleverancier doorgeven dat je met zonnepanelen zelf stroom opwekt. Je kunt dan gelijk het bedrag van de maandelijkse voorschotnota laten verlagen.

  Je kunt natuurlijk ook altijd overstappen naar deA (in samenwerking met Greenchoice) voor de levering van duurzame energie. Voordeel is dat je dan ook direct de vergoeding voor het gebruik van de zonnepanelen-installatie via je energierekening kunt verrekenen. Wel zo makkelijk!

 • Is Zon voor Huur gratis?

  Voor niets gaat de zon op!

  Voor het gebruik van de zonnepanelen-installatie betaal je een maandelijkse gebruikersvergoeding aan deA. Het bedrag dat je aan deA betaalt, is gegarandeerd lager dan de besparing op jouw energierekening. Bij een kWh-prijs van € 0,22 bedraagt jouw voordeel al minimaal €50,- per jaar.