lekcheck/ blowerdoortest
Blijf je je afvragen waar die tocht toch vandaan komt? Of wil je weten of er veel warmte uit je woning weglekt, bijvoorbeeld omdat je een warmtepomp wilt? Met de lekcheck/blowerdoortest krijg je snel duidelijkheid.
Veel energie besparen
De test maakt zichtbaar waar kieren en ongewenste openingen zitten in jouw woning. Handig, want uit de praktijk blijkt dat met het dichten van die kieren veel energie kan worden bespaard. En dat levert meer comfort op en het voorkomt vochtproblemen. Ook is het een goede voorbereiding voor als je wilt overstappen naar een warmtepomp of warmte-terugwin-installatie.
Kosten
De kosten voor de test inclusief de rapportage zijn € 95 incl. btw.
Hoe werkt de lekcheck/blowerdoortest?
Met een blowerdoortest maken we met behulp van rook zichtbaar waar uit je woning lucht en dus warmte ontsnapt. De test voeren we uit met een team van gespecialiseerde energiecoaches met professionele apparatuur.
Nadat ‘gaten’ zoals openstaande ramen, afzuigkap etc. zijn afgeplakt, plaatsen we een ventilator in de voor- of achterdeur. Deze zorgt voor onderdruk waarmee we berekenen hoe ‘lek’ de woning is. Daarna vinden we met behulp van rook de plekken waar de woning lucht doorlaat. Bekijk onderstaand filmpje voor de werkwijze. De testresultaten en de adviezen over hoe je deze lekken het beste kunt dichten krijg je naderhand toegestuurd.
Op Kierenjacht
Wanneer is de lekcheck/blowerdoortest zinvol om te doen?
Wanneer je je aanmeldt, zal eerst de energieoach bij je langskomen en beoordelen of het zin heeft om de test te doen. Als er eerder al een energiecoach is geweest dan maken we gebruik van het verslag dat daarvan is gemaakt.
Deze test is zinvol als je
Een (oudere) koopwoning hebt en zelf al het nodig aan isolatie hebt gedaan of laten doen, maar het gevoel hebt dat er toch nog op plekken warmte ontsnapt. Uit ervaring blijkt dat de aansluitingen bij kozijnen, het dak of de aanbouw beruchte plekken zijn.
Je huis wilt gaan verbouwen of renoveren. De resultaten van de check kun je hierbij gebruiken.
Het plan hebt om te gaan ventileren met een warmte-terugwin-installatie (WTW). Voor het optimaal functioneren van deze installatie is kierdichting een voorwaarde.
Het plan hebt om uitsluitend te gaan verwarmen met een elektrische warmtepomp. Hiervoor is het noodzakelijk dat je zo min mogelijk warmteverlies door de schil van je woning hebt. Het bepaalt ook of je een kleinere (goedkopere) warmtepomp kunt installeren of een groter (duurder) exemplaar nodig hebt.
Ga ook op zoek naar je isolatielekken
Hiermee bespaar je op je energierekening en vergroot je je comfort.