Stappen zetten voor een duurzaam huis


van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? wat zal ik doen?

je huis

Stappen zetten voor een duurzaam huis

Wat nou als je bijna geen energie meer gebruikt? Dan wordt zelf energie opwekken een eitje en kun je duurzaam gaan verwarmen. Isoleren en besparen dus. Da’s ook slim omdat energieprijzen steeds stijgen. Wij kennen alle tips en tricks en vinden het leuk onze kennis en ervaring te delen. Lekker praktisch en fijn voor je huis.

Wat zal ik doen?

Van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Vraag je je af wat te doen? Duurzaam Huis is het bewonerstraject van deA waarmee we je onafhankelijke, betrouwbare informatie geven om je huis duurzaam te maken. Ook helpen we je aan goede bedrijven voor je klussen. Zo kun je de volgende stap zetten naar een duurzame woning. Daarmee bespaar je geld en energie én het levert je een comfortabel huis.

Henk Schukken
“Weet je niet waar te beginnen? De energiecoach helpt je verder. Samen bekijk je je huis én je energiegebruik.” Henk Schukken | Coördinator

Hoe het werkt – stap voor stap

 • 1
  Energiecoach online of bij je thuis

  Met je huis aan de slag? De energiecoach helpt je verder. Deze opgeleide vrijwilliger komt bij je thuis en bespreekt je wensen en mogelijkheden. Ook bekijkt de coach je huis én je energiegebruik. Daarmee krijg je informatie en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Welke stappen leveren je geld op? Wat scheelt comfort? en hoe verminder je je energieverbruik? Dat is wel zo handig om te weten; zeker als je beslissingen moet nemen over onderhoud en renovatie of als je gaat verhuizen.

  Na het bezoek van de energiecoach krijg je per mail een verslag met de bevindingen, tips en afspraken die zijn gemaakt. We hopen dat je na het bezoek van onze energiecoach een goed overzicht hebt gekregen van de mogelijkheden die er zijn om jouw woning stap voor stap verder te verduurzamen. Het nemen van maatregelen kan je natuurlijk zelf gaan doen. Een andere optie is dat wij een offerte voor je aanvragen bij een van de bedrijven waarmee we samenwerken.

 • 2
  Specialistisch advies (indien nodig)

  De energiecoach is geen specialist, niet op alle vragen heeft hij/zij het antwoord. De energiecoach kan daarom altijd navraag doen bij één van deze adviseurs. Soms kan het verstandig zijn nader onderzoek te laten doen een adviseur voordat wellicht de verkeerde maatregelen worden genomen. In tegenstelling tot de energiecoach moet voor de adviseur wel betaald worden. Uiteraard gaat gebeurt dit altijd in overleg met jou als bewoner.

 • 3
  Aanvragen offerte bij een bedrijf uit de buurt

  We merken dat veel mensen het lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden. Vanuit deA zijn we daarom met een aantal bedrijven uit onze regio een samenwerking aangegaan. Met hen hebben we o.a. afspraken gemaakt over de snelheid van reageren, de te leveren kwaliteit en de bereidheid om van elkaar te leren.

  Samenwerken bedrijven
  Een belangrijke afspraak is dat als deA een offerte namens een bewoner aanvraagt, dit als een serieuze aanvraag beschouwd wordt. Het bedrijf stuurt de bewoner vervolgens rechtstreeks een offerte met een afschrift aan deA. En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor! Ons belang is dat de maatregelen goed worden uitgevoerd en bewoners tevreden zijn.

 • 4
  Uitvoeren maatregel door erkende bedrijven

  Het bedrijf neemt contact met je op om een afspraak te maken voor een bezoek aan je woning. Het bezoek aan de woning is nodig om te bepalen wat voor jouw woning de beste oplossing is. Niet iedere oplossing is namelijk overal mogelijk.  Nadat je de offerte hebt geaccepteerd, wordt het werk ingepland.
  Het bedrijf voert het werk op de afgesproken dag uit.

 • 5
  Contact

  Hopelijk is alles goed gegaan. Zo niet, neem dan altijd eerst contact op met het bedrijf zelf. Steekproefsgewijs controleren wij de maatregelen om de vinger aan de polst te houden.
  Na enkele maanden word je gebeld hoe het ermee staat én of je nog aanvullende informatie nodig hebt. Ook horen we graag of je tevreden bent. Op deze manier helpt onze coöperatie je om stappen te zetten op weg naar een comfortabel, energiezuinig en duurzaam huis.

  Klaar?

  Klaar met deze fase van het verduurzamen van je huis? Tijd om ervan te genieten. Of heb je alweer zin in het volgende project? We helpen je dan natuurlijk weer graag verder.

Energiecoach

Stappen zetten voor een duurzaam huis

Wil je je huis duurzaam maken? De energiecoach helpt je verder door een informatief gesprek over je huis, je energiegebruik en je woonwensen (online of bij je thuis) én het online HOOMdossier: met handig stappenplan voor je huis.

Energiecoach aanvragen
Energiecoach Energiecoach

Energiecoach bij je thuis

Ontvang gratis advies en een stappenplan

Je huis HOOMdossier

Je huis duurzaam maken

HOOMdossier goed hulpmiddel