Stappen zetten voor een duurzaam huis


van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? wat zal ik doen?

je huis

Stappen zetten voor een duurzaam huis

Wat nou als je bijna geen energie meer gebruikt? Dan wordt zelf energie opwekken een eitje en kun je duurzaam gaan verwarmen. Isoleren en besparen dus. Da’s ook slim omdat energieprijzen steeds stijgen. Wij kennen alle tips en tricks en vinden het leuk onze kennis en ervaring te delen. Lekker praktisch en fijn voor je huis.

Wat zal ik doen?

Van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Vraag je je af wat te doen? Duurzaam Huis is het bewonerstraject van deA waarmee we je onafhankelijke, betrouwbare informatie geven om je huis duurzaam te maken. Ook helpen we je aan goede bedrijven voor je klussen. Zo kun je de volgende stap zetten naar een duurzame woning. Daarmee bespaar je geld en energie én het levert je een comfortabel huis.

je huis
Isoleren en besparen dus. Da’s ook slim omdat energieprijzen steeds stijgen.

Hoe het werkt – stap voor stap

 • 1
  Energiecoach online of bij je thuis

  Met je huis aan de slag? De energiecoach helpt je verder. Deze opgeleide vrijwilliger komt bij je thuis en bespreekt je wensen en mogelijkheden. Ook bekijkt de coach je huis én je energiegebruik. Daarmee krijg je informatie en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Welke stappen leveren je geld op? Wat scheelt comfort? en hoe verminder je je energieverbruik? Dat is wel zo handig om te weten; zeker als je beslissingen moet nemen over onderhoud en renovatie of als je gaat verhuizen.

  Na het bezoek van de energiecoach krijg je per mail een verslag met de bevindingen, tips en afspraken die zijn gemaakt. We hopen dat je na het bezoek van onze energiecoach een goed overzicht hebt gekregen van de mogelijkheden die er zijn om jouw woning stap voor stap verder te verduurzamen. Het nemen van maatregelen kan je natuurlijk zelf gaan doen. Een andere optie is dat wij een offerte voor je aanvragen bij een van de bedrijven waarmee we samenwerken.

 • 2
  Specialistisch advies (indien nodig)

  De energiecoach is geen specialist, niet op alle vragen heeft hij/zij het antwoord. De energiecoach kan daarom altijd navraag doen bij één van deze adviseurs. Soms kan het verstandig zijn nader onderzoek te laten doen een adviseur voordat wellicht de verkeerde maatregelen worden genomen. In tegenstelling tot de energiecoach moet voor de adviseur wel betaald worden. Uiteraard gaat gebeurt dit altijd in overleg met jou als bewoner.

 • 3
  Aanvragen offerte bij een bedrijf uit de buurt

  We merken dat veel mensen het lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden. Vanuit deA zijn we daarom met een aantal bedrijven uit onze regio een samenwerking aangegaan. Met hen hebben we o.a. afspraken gemaakt over de snelheid van reageren, de te leveren kwaliteit en de bereidheid om van elkaar te leren.

  Samenwerken bedrijven
  Een belangrijke afspraak is dat als deA een offerte namens een bewoner aanvraagt, dit als een serieuze aanvraag beschouwd wordt. Het bedrijf stuurt de bewoner vervolgens rechtstreeks een offerte met een afschrift aan deA. En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor! Ons belang is dat de maatregelen goed worden uitgevoerd en bewoners tevreden zijn.

 • 4
  Uitvoeren maatregel door erkende bedrijven

  Het bedrijf neemt contact met je op om een afspraak te maken voor een bezoek aan je woning. Het bezoek aan de woning is nodig om te bepalen wat voor jouw woning de beste oplossing is. Niet iedere oplossing is namelijk overal mogelijk.  Nadat je de offerte hebt geaccepteerd, wordt het werk ingepland.
  Het bedrijf voert het werk op de afgesproken dag uit.

 • 5
  Contact

  Hopelijk is alles goed gegaan. Zo niet, neem dan altijd eerst contact op met het bedrijf zelf. Steekproefsgewijs controleren wij de maatregelen om de vinger aan de polst te houden.
  Na enkele maanden word je gebeld hoe het ermee staat én of je nog aanvullende informatie nodig hebt. Ook horen we graag of je tevreden bent. Op deze manier helpt onze coöperatie je om stappen te zetten op weg naar een comfortabel, energiezuinig en duurzaam huis.

  Klaar?

  Klaar met deze fase van het verduurzamen van je huis? Tijd om ervan te genieten. Of heb je alweer zin in het volgende project? We helpen je dan natuurlijk weer graag verder.

Het verbeterplan voor je huis

HOOMdossier, daar kom je verder mee

Wist je dat je je eigen verduurzamingsplan van je huis kunt maken? Vul daarvoor het HOOMdossier in. Dit is een online programma waarin je vragen over je huis beantwoordt.

HOOMdossier aanvragen
je huis HOOMdossier

Je huis duurzaam maken

HOOMdossier goed hulpmiddel

Tochtwering – zelf naden en kieren dichten

Tochtwering – zelf naden en kieren dichten

Wil je energie besparen in een woning, dan is de eerste stap het dichten van kieren rondom je ramen en

Je slaapkamer luchten doe je zo!

Je slaapkamer luchten doe je zo!

Kieren dichten in huis is een goede manier om niet onnodig warmte kwijt te raken. Maar tegelijkertijd is gezonde lucht

Stroom besparen? Let eens op je lampen

Stroom besparen? Let eens op je lampen

Zo’n 14% van je stroomverbruik gaat naar verlichting. Dat is best veel. Met wat aandacht kun je dit percentage omlaag

(Warm) water en dus energie besparen

(Warm) water en dus energie besparen

Elke dag gebruiken we per persoon zo’n 120 liter water. Probeer je dat eens in te beelden, dat is ongeveer

Laat je apparaten minder verbruiken

Laat je apparaten minder verbruiken

Een huishouden verbruikt jaarlijks gemiddeld 2.479 kilowattuur elektriciteit. Heb jij al eens gekeken of jouw verbruik daarboven of daaronder zit?

Grip op je energieverbruik

Grip op je energieverbruik

Heb jij geen idee wat je allemaal aan energie verbruikt? Met een energiedisplay krijg je grip op de zaak. Je

Stap over op groene stroom

Stap over op groene stroom

Veel elektriciteit wordt opgewekt in centrales die op aardgas of op steenkool werken, de zogenaamde grijze stroom. Gebruik dus alleen

Zet je thermostaat een graadje lager

Zet je thermostaat een graadje lager

Om gas te besparen, verwarm je alleen je huis waar dit echt nodig is; dit zijn de vertrekken waar je

Zo bespaar je gas bij het koken

Zo bespaar je gas bij het koken

5% van het totale gasverbruik in een huishouden komt voor rekening van het koken. Hoewel dit aandeel klein is, kun

je huis Leenwinkel

Leen je apparaten

Handige tools helpen je je huis comfortabel, groener en gezonder te maken

Eenvoudig kosteloos zelf aan de slag

Leenwinkel voor leden

Alles zelf kopen is echt niet nodig: leden kunnen bij ons lenen. Zie het als een bibliotheek: je leent wat je nodig hebt, en brengt het daarna weer terug. Goedkoop en wel zo duurzaam.

Met de producten uit onze leenwinkel stel je snel en gemakkelijk vast waar je nog energie kan besparen.

Leenwinkel
deA | Zonnepanelen Veenhuizerweg Zonnepanelen

Zelf je energie opwekken

Zonnepanelen zijn ook financieel een slimme investering

financieel een slimme investering

Zonnepanelen kopen?

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en daarmee flink besparen op je energierekening. Zelf energie opwekken is ook nog beter voor het milieu. Zonnepanelen kopen? deA helpt je verder.

En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor! Ons belang is dat de maatregelen goed worden uitgevoerd en bewoners tevreden zijn.

Zonnepanelen