je huurhuis

Energie besparen in je huurwoning


slimme tips, specifiek voor je huis en situatie

je huurhuis

Stappen zetten voor een duurzaam huis

Heb je een huurwoning en is je energierekening te hoog? Of wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Wil je energie besparen of kijken wat je zelf kunt doen in je huis? deA helpt je bij de dingen die je als huurder zelf kunt doen. We geven praktische tips en persoonlijk advies. Bij je thuis en via deze website. Daarmee bespaar je geld en energie én het levert je een comfortabel huis.

Wat doet je verhuurder?

Huur je een woning bij een woningcorporatie? In Apeldoorn zijn vijf corporaties actief: De Goede Woning, De Woonmensen, Ons Huis, Veluwonen en Mooiland. Zij hebben afgesproken om tempo te maken met de verduurzaming van woningen. Het doel is het verminderen van de CO2- uitstoot en aan aardgasvrije wijken in 2050.

Nieuwbouw: aardgasvrij en energieneutraal
Bestaande woningen: Energielabel B

Woningcorporaties isoleren bestaande woningen en bouwen nieuwe woningen aardgasvrij en zoveel mogelijk energieneutraal. Corporaties verduurzamen alle bestaande huizen naar energielabel B of beter. Op die manier wordt je woning comfortabeler en toekomstbestendig. En je gebruikt minder energie.

Verder onderzoeken de corporaties kansen om meer circulair te bouwen, dus met materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden. En ze onderzoeken samen met de gemeente of woningen aangesloten kunnen worden op een warmtenet.

Particuliere huur

Huur je van een particuliere eigenaar? Vraag de eigenaar dan naar de duurzaamheidsplannen.

Isolatieactie
Isoleren en besparen dus. Da’s ook slim omdat energieprijzen steeds stijgen.
Energieconcierges Apeldoorn Heb je onze brief gekregen?

Direct energie besparen

De energieconciërges helpen je met kleine maatregelen waarmee je direct energie bespaart.

Slimme tips, specifiek voor je huis en situatie

Energieconciërge

De energieconciërges zijn onafhankelijk en denken graag met je mee. Je hoeft niet te betalen voor de energieconciërge.

De energieconciërges komen niet met lege handen: ze nemen gratis materialen mee -zoals een brievenbusborstel, ledlampen, een waterbesparende douchekop, radiatorfolie en een standby-killer- en brengen deze meteen aan in je huis!

Energieconciërge
Problemen om je energierekening te betalen?

Is je energierekening te hoog?

Woon je in gemeente Apeldoorn? Heb je problemen om je energierekening te betalen? De energieVRIEND kan je helpen je energierekening onder controle te krijgen.

Samen met deze persoon kijk je waar het aan ligt dat de rekening (te) hoog is. Vervolgens gaan jullie samen aan de slag om hier ook daadwerkelijk wat aan te doen.

EnergieVRIEND
je huurhuis Samen aan de slag

Energievriend

Op een manier die past bij jou en jouw huis, zodat je het toch behaaglijk hebt in huis.

Woningcorporaties

Ons Huis
Samen wonen in veerkrachtige wijken, daar staat Ons Huis voor. Wij zijn een woningcorporatie met 6.000 woningen in Apeldoorn, Warnsveld en Zutphen. Ons Huis
Mooiland
Samen wonen in veerkrachtige wijken, daar staat Ons Huis voor. Wij zijn een woningcorporatie met 6.000 woningen in Apeldoorn, Warnsveld en Zutphen. Mooiland
Woonmensen
Stichting de Woonmensen is een woningcorporatie met ongeveer 5.000 huurwoningen in Apeldoorn. We vinden dat wonen een basisvoorziening is waar iedereen recht op heeft. Woonmensen
Wonen vormt een fundamenteel onderdeel van ons bestaan. Het is een belangrijke basis voor gelijke kansen in het leven. De Goede Woning is een betrokken wooncorporatie in Apeldoorn. De Goede Woning
 • 20
  jun

  Energieconciërges in Apeldoorn Noord

  10:00 tot 17:00, Zevenhuizen, Sprenkelaar, Sluisoord en Welgelegen

 • 11
  jul

  Energieconciërges in Kerschoten

  10:00 tot 17:00, Kerschoten Noord, de Parken en Hommelbrink