deA Isolatie Apeldoorn

Stappen zetten voor een duurzaam huis


van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? wat zal ik doen?

je koophuis

Van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Vraag je je af wat te doen? Duurzaam Huis is het bewonerstraject van deA waarmee we je onafhankelijke, betrouwbare informatie geven om je huis duurzaam te maken.

Lokale bedrijven of zelf doen

Ook helpen we je aan goede bedrijven voor je klussen. Zo kun je de volgende stap zetten naar een duurzame woning. Daarmee bespaar je geld en energie én het levert je een comfortabel huis.

Stap voor stap

De meeste mensen verduurzamen hun huis stap voor stap. Eerst is het belangrijk om in beeld te krijgen wat je wilt en wat er mogelijk is in je huis. De energiecoach en het HOOMdossier helpen je om dit in beeld te krijgen. Vervolgens kun je zelf aan de slag, of het laten doen.

Aan de slag

Alles duidelijk en weet je wat je wil gaan doen?
Kies dan hieronder wat voor jou van toepassing is en wij leggen uit hoe we je daarbij kunnen helpen.

Isolatie Apeldoorn
Het Hoomdossier geeft je een overzicht en een stappenplan. De energiecoach werkt er ook mee.

Hoe helpen we je – Duurzaam Huis

 • 1
  HOOMdossier, daar kom je verder mee

  Wist je dat je je eigen verduurzamingsplan van je huis kunt maken? Vul daarvoor het HOOMdossier in. Dit is een online programma waarin je vragen over je huis beantwoordt. Als uitkomst krijg je een rapport met adviezen en een kostenraming om je woning te verbeteren. Hiermee kun je meteen aan de slag.

  Onze energiecoaches werken ook met dit programma. Als woningeigenaren kun je gratis en vrijblijvend toegang vragen om je eigen plan te maken.

  Wat is het HOOMdossier

  Met het HOOMdossier maak je je eigen verbeterplan voor je huis. Nadat je online je eigen HOOMdossier hebt aangemaakt, vul je deze door vragen te beantwoorden over de huidige situatie van je woning, het gebruik, de staat van je isolatie, manier van verwarmen etc. Je vult ook je wensen in. Hieronder vallen ook verbeteringen zoals een extra aanbouw, dakkapel of vernieuwing van de badkamer. Als uitkomst krijg je een quickscan verbeterplan met een overzicht van kosten en baten. Je kunt verder de diepte in door informatie aan te klikken en factsheets te downloaden.

 • 2
  Energiecoach online of bij je thuis

  Met je huis aan de slag? De energiecoach helpt je verder. Deze opgeleide vrijwilliger komt bij je thuis en bespreekt je wensen en mogelijkheden. Ook bekijkt de coach je huis én je energiegebruik. Daarmee krijg je informatie en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Welke stappen leveren je geld op? Wat scheelt comfort? en hoe verminder je je energieverbruik? Dat is wel zo handig om te weten; zeker als je beslissingen moet nemen over onderhoud en renovatie of als je gaat verhuizen.

  Na het bezoek van de energiecoach krijg je per mail een verslag met de bevindingen, tips en afspraken die zijn gemaakt. We hopen dat je na het bezoek van onze energiecoach een goed overzicht hebt gekregen van de mogelijkheden die er zijn om jouw woning stap voor stap verder te verduurzamen. Het nemen van maatregelen kan je natuurlijk zelf gaan doen. Een andere optie is dat wij een offerte voor je aanvragen bij een van de bedrijven waarmee we samenwerken.

 • 3
  Specialistisch advies (indien nodig)

  De energiecoach is geen specialist, niet op alle vragen heeft hij/zij het antwoord. De energiecoach kan daarom altijd navraag doen bij één van deze adviseurs. Soms kan het verstandig zijn nader onderzoek te laten doen een adviseur voordat wellicht de verkeerde maatregelen worden genomen. In tegenstelling tot de energiecoach moet voor de adviseur wel betaald worden. Uiteraard gaat gebeurt dit altijd in overleg met jou als bewoner.

 • 4
  Aanvragen offerte bij een bedrijf uit de buurt

  We merken dat veel mensen het lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden. Vanuit deA zijn we daarom met een aantal bedrijven uit onze regio een samenwerking aangegaan. Met hen hebben we o.a. afspraken gemaakt over de snelheid van reageren, de te leveren kwaliteit en de bereidheid om van elkaar te leren.

  Samenwerken bedrijven
  Een belangrijke afspraak is dat als deA een offerte namens een bewoner aanvraagt, dit als een serieuze aanvraag beschouwd wordt. Het bedrijf stuurt de bewoner vervolgens rechtstreeks een offerte met een afschrift aan deA. En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor! Ons belang is dat de maatregelen goed worden uitgevoerd en bewoners tevreden zijn.

 • 5
  Uitvoeren maatregel door erkende bedrijven

  Het bedrijf neemt contact met je op om een afspraak te maken voor een bezoek aan je woning. Het bezoek aan de woning is nodig om te bepalen wat voor jouw woning de beste oplossing is. Niet iedere oplossing is namelijk overal mogelijk.  Nadat je de offerte hebt geaccepteerd, wordt het werk ingepland.
  Het bedrijf voert het werk op de afgesproken dag uit.

 • 6
  Contact

  Hopelijk is alles goed gegaan. Zo niet, neem dan altijd eerst contact op met het bedrijf zelf. Steekproefsgewijs controleren wij de maatregelen om de vinger aan de polst te houden.
  Na enkele maanden word je gebeld hoe het ermee staat én of je nog aanvullende informatie nodig hebt. Ook horen we graag of je tevreden bent. Op deze manier helpt onze coöperatie je om stappen te zetten op weg naar een comfortabel, energiezuinig en duurzaam huis.

  Klaar?

  Klaar met deze fase van het verduurzamen van je huis? Tijd om ervan te genieten. Of heb je alweer zin in het volgende project? We helpen je dan natuurlijk weer graag verder.

gratis en vrijblijvend toegang vragen

HOOMdossier, daar kom je verder mee

Wist je dat je je eigen verduurzamingsplan van je huis kunt maken? Vul daarvoor het HOOMdossier in. Dit is een online programma waarin je vragen over je huis beantwoordt. Als uitkomst krijg je een quickscan verbeterplan met een overzicht van kosten en baten.

HOOMdossier aanvragen
je koophuis HOOMdossier

Je huis duurzaam maken

HOOMdossier goed hulpmiddel

Energiecoach bij je thuis Energiecoach

Energiecoach bij je thuis

Ontvang gratis advies en een stappenplan

mét handig stappenplan

Stappen zetten voor een duurzaam huis

Wil je je huis duurzaam maken? De energiecoach helpt je verder door een informatief gesprek over je huis, je energiegebruik en je woonwensen (online of bij je thuis) én het online HOOMdossier: met handig stappenplan voor je huis.

Energiecoach aanvragen
Energiecoach Maatwerk advies
zoek je een bedrijf om je klus uit te voeren?

Vraag advies aan via deA

Zodra je een advies aanvraagt, selecteren wij de juiste adviseur. Die neemt contact met je op zodat jullie een afspraak kunnen plannen voor een bezoek aan je woning.

samenwerking met lokale en regionale bedrijven

Vraag een offerte aan via deA

Zoek je een bedrijf om je klus uit te voeren? Vraag hier je advies of offerte aan via onze coöperatie. deA werkt samen met lokale en regionale bedrijven waarmee we afspraken hebben gemaakt: binnen 10 werkdagen maken ze een afspraak en ze leveren kwaliteit.

Zodra je de offerte aanvraagt, selecteren wij een geschikt bedrijf. Dat neemt contact met je op zodat jullie een afspraak kunnen plannen voor een bezoek aan je woning. Je ontvangt dan een offerte op maat.

je koophuis Zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken

en daarmee flink besparen op je energierekening

je koophuis Isolatie

Isoleer je huis

samen met deA

Warmtepomp Hybride warmtepomp

Warmtepomp

flink besparen op aardgas

Energielabel vraag je energielabel aan via deA

Heb je verbeteringen aangebracht aan je woning?

Dan kun je je bestaande energielabel vernieuwen

deA leden ontvangen €25,- korting

Je energielabel

Het vernieuwde energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Heb je plannen om je huis te gaan verkopen dan ben je verplicht deze aan de nieuwe koper te laten zien. Ook als je een huis wilt huren heb je recht op een betrouwbaar energielabel, en als je je huis wilt verhuren ben je verplicht deze beschikbaar te stellen.
Prijzen vanaf €275,00 afhankelijk van het type woning.

Energielabel aanvragen
financieel een slimme investering

Zonnepanelen kopen?

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en daarmee flink besparen op je energierekening. Zelf energie opwekken is ook nog beter voor het milieu. Zonnepanelen kopen? deA helpt je verder.

En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor! Ons belang is dat de maatregelen goed worden uitgevoerd en bewoners tevreden zijn.

Zonnepanelen
deA | Zonnepanelen Veenhuizerweg Zonnepanelen

Zelf je energie opwekken

Zonnepanelen zijn ook financieel een slimme investering

lokale en regionale bedrijven

Veel mensen vinden het lastig om het juiste bedrijf te vinden

Daarom zijn we vanuit deA met een aantal bedrijven uit onze regio een samenwerking aangegaan. Met hen hebben we o.a. afspraken gemaakt over de snelheid van reageren, de te leveren kwaliteit en de bereidheid om van elkaar te leren.

Samenwerkende bedrijven