Hoomdossier

Voor bewoners in De Parken die hun woning verder willen verduurzamen heeft Initiatiefgroep Duurzame Parken een geschikt adviestool gekozen. Het online adviestool onder de naam Hoomdossier geeft op basis van je gegevens aan, welke maatregelen interessant zijn, wat deze maatregelen ongeveer kosten en de besparing qua energie. Het resultaat is een basisadvies. Ook regulier onderhoud als schilderen kan meegenomen worden.

Je kan in het Hoomdossier:

  • Je huidige energiegebruik in beeld brengen.
  • Geschatte besparingen voor (extra) energiebesparende maatregelen beoordelen.
  • Aanvullend het onderhoud en eventuele woningverbeteringen plannen.
  • Aan de hand hiervan maatregelen kiezen die het beste bij jouw portemonnee passen.

Hoomdossier geeft je op een toegankelijke manier inzicht in het energiegebruik van je woning. Daarmee kan je zelf de volgorde van te nemen maatregelen bepalen. Je kunt dat in het dossier zelf online bijhouden. Hoomdossier helpt je ook om onderhoud en woningverbetering mee te nemen met het energiezuiniger maken van je woning.

Online adviestool
Hoomdossier is via deA beschikbaar voor bewoners van de Parken. Aan het gebruik zijn geen kosten verbonden omdat meegelift wordt op het abonnement dat deA heeft afgesloten met Hoom, de leverancier van Hoomdossier.

Bewoners die Hoomdossier willen gebruiken kunnen dit aanvragen door het webformulier in te vullen. Nadat de aanvraag is gedaan, wordt een account aangemaakt en ontvangt de bewoner de inlogcodes.

Hoomdossier is redelijk gebruiksvriendelijk. Neemt niet weg dat het gewenst kan zijn om in het begin even op weg geholpen te worden. Een paar bewoners in de wijk hebben al ervaring opgedaan met Hoomdossier en zijn bereid en beschikbaar om bewoners op weg te helpen. En ook Albert van Dam, onze energieregisseur kan helpen. Bij het aanvragen van Hoomdossier kunt je dit direct aangeven.

 

Hoomdossier, helpt je bij het verduurzamen van je woning

kosteloos beschikbaar via deA voor bewoners van de Parken