Zonnepanelen

Zelf je energie opwekken


en daarmee flink besparen op je energierekening


Offerte aanvragen

Zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en daarmee flink besparen op je energierekening. Zelf energie opwekken is ook nog beter voor het milieu. Zonnepanelen kopen? deA helpt je verder.

Slimme investering

Heb je een gemiddeld elektriciteitsgebruik en ga je je eigen energie opwekken met zonnepanelen, dan voorkom je al gauw een CO2-uitstoot van zo’n 1000 kilo per jaar. Je bent dus duurzaam bezig. Maar dat niet alleen, zonnepanelen zijn ook financieel een slimme investering. Zonnepanelen verdien je in ca. 7 jaar terug en gaan ongeveer 30 jaar mee. Zonnepanelen kopen geeft meer rendement dan het geld op de bank zetten.

Lokale bedrijven

We merken dat veel mensen het lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden. Vanuit deA zijn we daarom met een aantal installatiebedrijven een samenwerking aangegaan voor zonnepanelen. Met hen hebben we o.a. afspraken gemaakt over de snelheid van reageren, de te leveren kwaliteit en de bereidheid om van elkaar te leren.

Samenwerkende bedrijven

Een belangrijke afspraak is dat als deA een offerte namens een bewoner aanvraagt, dit als een serieuze aanvraag beschouwd wordt. Het bedrijf stuurt de bewoner vervolgens rechtstreeks een offerte met een afschrift aan deA. En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor! Ons belang is dat de maatregelen goed worden uitgevoerd en bewoners tevreden zijn. Zo bouwen we aan een duurzaam Apeldoorn. Waardeer je wat we doen? Sluit je bij ons aan en word lid.

Zonnepanelen
Michiel Roemer
“10 zonnepanelen leveren al snel een besparing van zo’n €550 per jaar op. Binnen ca. 6 jaar heb je de panelen terugverdiend en ze gaan ongeveer 30 jaar mee.” Michiel Roemer

FAQ

 • 1
  Heb je voor zonnepanelen een nieuwe meterkast nodig?

  Vanaf 6 zonnepanelen is een aparte groep of andere oplossing (splitsing met een extra aardlekschakelaar) nodig. Als er geen groep vrij is of vrij gemaakt kan worden, is aanpassing van de meterkast nodig.

 • 2
  Hoe lang duurt het voordat de panelen op mijn dak liggen?

  Zodra je je inschrijft, neemt een van de deelnemende installatiebedrijven binnen 3 werkdagen contact met je op om een afspraak te maken. De installateur komt bij je langs en bespreekt de situatie. Binnen 5 werkdagen ontvang je een offerte. Zodra je akkoord gaat, worden de zonnepanelen binnen één maand gelegd.

 • 3
  Hoeveel CO2 bespaar je met zonnepanelen?

  Met zonnepanelen wek je 100% groene stroom op. Je stoot hierbij dus geen CO2 uit. Hierdoor verminder je de CO2-uitstoot in Nederland. Volgens Milieucentraal bespaar je dan 0,36 kg CO2 per kWh, op basis van de huidige energiemix in ons land.

  Wat betekent dat per huishouden per jaar?

  Het gemiddelde stroomverbruik voor een huishouden in Nederland is ca 2765 kwh/jaar. Stel: je wekt deze 2765 kwh op met zonnepanelen. Dat betekent:

  • 2765 kWh/jr*0,36 kg CO2/kWh= 995,4 kg CO2/jaar

  Per jaar besparen jouw zonnepanelen dus zo’n 1000 kg CO2 . De eerste paar jaar helpt dit de CO2-uitstoot van de productie van de zonnepanelen te compenseren, daarna reduceren ze dus jaar in jaar uit de uitstoot in Nederland.

  Ter vergelijk: een gemiddelde auto stoot ca 100 gr CO2 uit per km ( of te wel 0,1 kg CO2/km). De bespaarde CO2 met jouw panelen is dus gelijk aan:

  • ca 1000 kg CO2/jaar : 0,1 kg CO2/km = ca 10.000 km/jaar rijden met jouw auto

  Dat is dus best aanzienlijk!

 • 4
  Ik wil zonnepanelen maar er staan bomen bij mijn huis

  Zelf energie opwekken is mooi. Heb je bomen rond je huis die de zon tegenhouden? Laat die vooral staan: bomen zijn belangrijk. 
  Er zijn allerlei andere manieren om zelf energie op te wekken. Wat dacht je van panelen op een dak in je buurt of ergens rond Apeldoorn?

  Bekijk hier de mogelijkheden: Alle daken zon

 • 5
  Is er subsidie op zonnepanelen?

  Voor de aanschaf van zonnepanelen is momenteel geen subsidie. Wel kun je de btw terug krijgen en zijn er diverse leningen mogelijk. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 • 6
  Wat kosten de panelen?

  In overleg met de bedrijven doen we je een scherp én kwalitatief goed voorstel. Dat is niet perse het goedkoopste systeem, maar je kiest wel voor een goede zonnepanelen-installatie geleverd door een betrouwbare lokale installateur. 
  Prijzen zijn voor een geheel geïnstalleerd systeem, dus inclusief installatiekosten. Eventuele meerkosten zal de installateur  van te voren met je bespreken.

Nieuw zonnedak? Meld je aan!

Nieuw zonnedak? Meld je aan!

Steeds meer bedrijven wekken zelf energie op. Dat is duurzaam, helpt de energietransitie vooruit en is ook financieel aantrekkelijk. De…

Sneeuw op je zonnepanelen? Dit kun je eraan doen! (of niet) 

Sneeuw op je zonnepanelen? Dit kun je eraan doen! (of niet) 

Zolang sneeuw de zonnepanelenpanelen bedekt, wekken ze geen energie op. Wacht je tot de sneeuw er vanzelf afglijdt? Of is…

Goed nieuws voor zonnepanelen-eigenaren: meer zon

Goed nieuws voor zonnepanelen-eigenaren: meer zon

De hoeveelheid zonuren en zonnestraling is de afgelopen jaren toegenomen, signaleert het KNMI. Dit is goed nieuws voor eigenaren van…

deA | Zonnepanelenactie 2020 Hypotheek

Zonnepanelen meegefinancierd met hypotheek “Dik tevreden”

Hannie en Lejo Webbers schaften vorig jaar zonnepanelen aan. Via deA kwamen ze aan een duurzame hypotheek die de zonnepanelen…

deA | Zonnepanelen Veenhuizerweg

Zonnepanelen voor het milieu “ In de toekomst willen we onze energie opslaan”

Mieke Steenbergen deed vorig jaar mee met een zonnepanelenactie van deA. Er werden 18 zonnepanelen gelegd op haar huis uit…

deA | Zonnepanelen Martina Veldhuizen

"Een actie met lokale bedrijven is echt een pluspunt.”

Martina van Veldhuizen koos voor zonnepanelen met de zonnepanelenactie van deA. “Vorig jaar besloot ik zonnepanelen aan te schaffen. Ik…

Zonnepanelen Lokaal aanbod

Vraag je offerte aan via deA

en kom in contact met een bedrijf uit de regio