Johan Jansen 

Ik ben blij dat wij onze isolatie voor elkaar hebben


ik hoef er nu niet meer over na te denken

Johan Jansen 

Bewoner Johan Jansen van de Rietdekkersdreef deed mee aan de isolatieactie. Hij liet zijn vloer en spouwmuur isoleren. Inmiddels heeft hij een lagere energierekening èn minder last van vocht en kou. “Ik ben blij dat wij onze isolatie voor elkaar hebben. Ik hoef er nu niet meer over na te denken. Ik kan het iedereen aanraden.”

Energiecoach nam de tijd

Johan Jansen woont samen met zijn partner in een vrijstaande bungalow uit de jaren 70. Echt last van tocht of kou had hij niet: “Je weet dat je in een ouder huis woont en dus meer vocht en tocht hebt, dat hoort er gewoon een beetje bij.” In 2019 ging hij naar een informatieavond in de wijk over zonnepanelen. “Daar kwam ik in gesprek met een energiecoach van deA. Deze is toen bij ons langs geweest en heeft naar mogelijkheden voor energie besparen gekeken. Hij nam er echt de tijd voor en heeft het heel goed gedaan. Hij heeft veel voor ons op een rij gezet, heel handig. Het bleek dat het slim was om de vloer, de spouwmuur en het dak te isoleren. Ook had hij tips om de tocht door kieren van de voordeur aan te pakken.”

Goede voegkleur

Via de isolatieactie van deA zijn offertes aangevraagd en kwam de firma Rouwenhorst langs om de vloer en de spouwmuur te isoleren. “Ze hebben EPS-parels in de kruipruimte gespoten”, vertelt Johan. “De klus was binnen een aantal uur geklaard en dit hebben ze keurig gedaan. Daarna inspecteerden ze met een camera de spouw. Nadat ze bepaald hadden dat daarin ruimte was om na te isoleren, hebben ze deze bijgespoten met Knauf Insala. Dit was binnen een dag klaar. Ze hebben het netjes afgewerkt. De gaten zijn gedicht met precies de goede voegkleur. Je ziet er niets meer van.”

Eerlijk advies: dak niet isoleren

De familie liet aannemersbedrijf Mulder kijken naar mogelijkheden voor dakisolatie. “Na inspectie bleek dat de kosten erg hoog zouden worden”, vertelt Johan. ”Het dak is onlangs vanwege lekkage vernieuwd en zij adviseerden om het verder niet te isoleren. ‘Als u 20 jaar stookt’, zeiden ze, ‘hebt u de kosten er nog steeds niet uit.’ Dat vond ik een eerlijk advies. Dat wekt vertrouwen. We hebben de dakisolatie dan ook laten zitten.”
Johan is zelf aan de slag gegaan met tochtstrips om de kieren bij de voordeur te dichten. Ook verving hij de brievenbus.

Energierekening omlaag

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en kan Johan goed beoordelen wat het effect van de isolatie is. “Wij hebben een natuurstenen vloer die altijd koud aanvoelde”, vertelt hij. “Dat is beter geworden. De vloer voelt minder koud aan. Ook is mijn energierekening een stuk omlaag gegaan, doordat we minder gas verbruiken.”
Al met al is Johan blij dat hij met de isolatieactie heeft meegedaan. “Ik ben uitermate tevreden. Het is allemaal keurig gegaan. De energiecoach was prettig, ik ben erg te spreken over de isolatiebedrijven en het heeft mij veel opgeleverd. Iedereen is zijn belofte nagekomen. Als wij nu reclame in de bus krijgen van isolatiebedrijven, ben ik blij dat wij het allemaal geregeld hebben en dat we daar niet meer over na hoeven te denken. Het is een absolute aanrader. Als het niet zo was, zou ik het ook zeggen.

samenwerking met lokale en regionale bedrijven

Vraag advies of een offerte aan via deA

Zoek je een bedrijf om je klus uit te voeren? Vraag hier je advies of offerte aan via onze coöperatie. deA werkt samen met lokale en regionale bedrijven waarmee we afspraken hebben gemaakt: binnen 10 werkdagen maken ze een afspraak en ze leveren kwaliteit.

Zodra je de offerte aanvraagt, selecteren wij een geschikt bedrijf. Dat neemt contact met je op zodat jullie een afspraak kunnen plannen voor een bezoek aan je woning. Je ontvangt dan een offerte op maat.