Welkom bij deA

Door een bekende aangemeld als nieuw lid?


Schrijf je snel in om lid te worden.


Ja, ik schrijf me in!

Welkom bij deA

Wat leuk dat je je gaat inschrijven als nieuw lid van deA!
Met je lidmaatschap draag je bij aan een groener Apeldoorn.

Lid worden is simpel

Klik op onderstaande button. Vul je gegevens verder in en verstuur het formulier. Omdat we graag willen dat iedereen met onze coöperatie kan meedoen, kies je zelf je contributiehoogte.

Samen naar de film in Gigant op woensdagavond 17 januari

De avond is volgeboekt!

Bedankt voor je steun! Er zijn helaas geen kaarten meer beschikbaar voor de gratis filmavond op 17 januari.

Fijn dat je ons steunt

Wat is deA?

Duurzame energiecoöperatie Apeldoorn (deA) zet zich in voor een fossielvrij Apeldoorn. Dit doen we door Apeldoorners te helpen met energie besparen en zelf duurzame, groene energie op te wekken.

Lees hier hoe we dit doen.

FAQ

 • Hoe hoog is de contributie?

  We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen met onze coöperatie. Daarom kies je zelf hoeveel contributie je jaarlijks betaalt: het basistarief is € 25, is dit teveel voor je, kies dan het instaptarief: €10. Wil je de coöperatie steunen met een groter bedrag, kies dan het plustarief van €50.

  De contributie vormt één van de structurele inkomstenbronnen voor het uitvoeren van activiteiten binnen de coöperatie (zoals de algemene vergadering, themabijeenkomsten, et cetera.). De contributie wordt jaarlijks betaald via automatische incasso.

 • Ik wil als bedrijf/organisatie lid worden, kan dat?

  Ja, dat kan. Dezelfde voorwaarden gelden als voor natuurlijke personen.

 • Wat is het verschil tussen lidmaatschap en klant zijn?

  Als lid ben je deel van de duurzame beweging die we vormen als coöperatie. De leden bepalen samen het beleid in de algemene vergadering. Daarnaast word je als lid uitgenodigd voor de ledenbijeenkomsten, ontvangt je de nieuwsbrief en heb je een platform voor uitwisseling van kennis, ideeën en ervaringen.

  Daarbij kun je ook energie afnemen van de coöperatie in samenwerking met Greenchoice. Je kunt dus lid én klant zijn van deA. Maar dat hoeft niet. Je kunt ook alleen lid zijn.

 • Kan ik jullie lokaal opgewekte energie afnemen?

  We hebben als cooperatie als doel een fossielvrij Apeldoorn. Daarom wekken we onze eigen, lokale schone energie op. We hebben verschillende zonneparken, waarmee we voor ruim 9.500 huishoudens aan schone, duurzame energie opwekken. Via onze cooperatie kunnen Apeldoorners deze lokale energie tegen een scherp tarief afnemen. Ook helpen we Apeldooners met het besparen van energie en het verduurzamen van hun woning. De energie die je niet gebruikt is immers het allerschoonst.