deA | Apeldoorn Zuid

Gratis warmtescans voor Apeldoorn Zuid

Ruim 1200 bewoners in het Componisten- en Rivierenkwartier in Apeldoorn Zuid krijgen een warmtescan plus bijbehorend rapport aangeboden. Hierop kun je als bewoner zien of je huis veel warmte verliest en wat je moet isoleren om te besparen op je energierekening. De geselecteerde huizen hebben hierover eind januari een brief in de bus gekregen. Gemeente Apeldoorn ondersteunt deze actie.

Wat gaat er gebeuren?

In februari zijn er van ca 1000 huizen beelden gemaakt met een infraroodcamera. Deze gegevens zijn geanalyseerd en dat levert per huis een adviesrapport op. Eind maart brengt deA de warmtescan en het toelichtend rapport langs. Je kunt dan meteen vragen kunt stellen als er iets niet duidelijk is of als je meer informatie wilt.

Isolatieavond 8 april

Op 8 april is er voor bewoners een Isolatieavond in buurthuis Maasstraat. Daar is meer uitleg over hoe je isoleren zelf kunt aanpakken of laten aanpakken. Ook is er praktisch advies en zijn bedrijven aanwezig die je bij deze klussen kunnen helpen en/of adviseren.

Wat is een warmtescan?

Een warmtescan is een foto van de gevel van je huis waarop kleuren te zien zijn. Deze kleuren geven temperatuurverschillen weer. Blauw betekent koud, rood betekent warm. Je kunt hieraan dus duidelijk zien waar je huis warmte verliest.

Wat kun je met deze warmtescan?

Veel warmte gaat onnodig verloren via bijvoorbeeld een slecht geïsoleerde gevel, enkel glas of kieren waardoor het tocht. De warmtescan geeft weer waar dewarmteverliezen zitten. Ga je deze plekken isoleren, dan bespaar je energie, betaal je minder voor je energierekening en het wordt tegelijkertijd comfortabeler in huis.

caret-down caret-up caret-left caret-right

"Een warmtescan is normaal gesproken kostbaar. Bewoners van het Componisten- en Rivierenkwartier krijgen de warmtescan gratis om het makkelijker te maken om te gaan isoleren. We moeten met zijn allen minder energie gaan gebruiken, isoleren is altijd de eerste en meest rendabele stap. Ook als je warmer en comfortabeler wilt wonen. deA heeft geen commercieel belang bij deze actie. Het doel is om samen met inwoners Apeldoorn duurzamer te maken. Gemeente Apeldoorn ondersteunt deze actie."