Zijn infraroodpanelen efficiënt als bijverwarming? 

Door infraroodpanelen slim te gebruiken als bijverwarming, kun je mogelijk besparen op je energierekening. Je zet dan de thermostaat in een ruimte lager of helemaal uit. Vervolgens gebruik je de infraroodpanelen om tijdelijk bij te verwarmen wanneer je hier aanwezig bent, bijvoorbeeld de zithoek, of in ruimtes die je kort of weinig gebruikt (bijvoorbeeld de badkamer of een werkplek op zolder die je verder niet verwarmt.  

Het paneel heeft een vlakke plaat die warm wordt en werkt het beste als het aan het plafond hangt, dan zit er niks in de weg tussen jou en het paneel. De beste hoogte is ongeveer 2,6 meter boven de vloer. Op de werkkamer kun je hem combineren met een klein paneel onder het bureau, zodat je benen en voeten ook warm worden 

In het algemeen geldt: laat de infraroodpanelen niet langer aanstaan dan nodig. Ze verwarmen immers jouw lichaam en in tweede instantie de lucht. Zorg er daarom voor dat ze alleen aan staan als je een ruimte gebruikt. Een thermostaat met bewegingssensor is daarvoor handig.