Je energie

 • Ik wil mijn contract bij Greenchoice/deA verlengen of aanpassen

  Loopt je contract af? Heb je een variabel contract en wil je nu een vast contract? Via je online omgeving: MIjn Greenchoice kun je kiezen voor Apeldoorn Groen 1 of 3 jaar.

  Je krijgt dan een nieuw contract met het label Apeldoorn Groen.

 • Ik wil een contract Apeldoorn Groen

  Loopt je contract af? Heb je een variabel contract en wil je nu een vast contract?
  Meld je hieronder aan voor het Apeldoorn Groen contract naar keuze .

 • Leveren jullie ook gas?

  Ja, je kunt bij ons ook terecht voor (aard)gas. Je stroom en je gas komen dat gewoon van één leverancier. Via Greenchoice krijg je dan bosgecompenseerd gas geleverd. Zolang het nog niet gelukt is van het aardgas af te komen, is dat een goed alternatief.

 • Hoe werkt overstappen?

  Overstappen naar deA werkt eenvoudig.
  Stap 1: Je meld je hier aan voor Apeldoorn Groen.
  Stap 2: Als je inschrijving gereed is, stuurt Greenchoice je binnen 7 dagen een bevestiging. Greenchoice neemt ook contact op met je vorige leverancier. Hierdoor betaal je dus nooit dubbel.
  Stap 3: Na je overstap stelt Greenchoice het voorschotbedrag vast aan de hand van je energieverbruik. Na een maand kun je dit bedrag altijd naar eigen wens aanpassen.

 • Ik heb een vast contract. Kan ik wel overstappen?

  Ja, je kunt altijd overstappen. Als je een vast contract hebt en je stapt per direct over, loopt je echter de kans om een boete te krijgen van uw huidige leverancier. Je kunt ook overstappen zodra je huidige contract is afgelopen.

 • Zegt deA mijn contract op of moet ik dat zelf doen?

  Onze energiepartner Greenchoice zegt je contract met de huidige energieleverancier op. Het enige dat je hoeft te doen is je aan te melden.

 • Ik heb winddelen van Greenchoice. Kan ik dan ook overstappen naar deA?

  Nee, dat is helaas niet mogelijk. Je kunt wel lid worden van de coöperatie.

 • Welke vergoeding hanteert deA voor teruglevering?

  Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, produceer je zelf energie. Deze energie wordt terug geleverd op het net. De stroom die je teruglevert wordt gesaldeerd met je verbruik.

  Wek je met zonnepanelen jaarlijks meer energie op dan je zelf verbruikt? Dan lever je stroom netto terug aan het elektriciteitsnet. Greenchoice geeft dan voor deze netto teruglevering een netto terugleververgoeding. De hoogte van je netto terugleververgoeding kan je vinden in Mijn Greenchoice.

  Ben je nog geen klant, maar ben je wel benieuwd? Je kan de huidige terugleververgoeding vinden bij onze tarieven.

 • Hoe weet ik of ik wel echte groene energie krijg?

  Een producent van elektriciteit of gas die voldoet aan de eisen van het opwekken van duurzame energie, ontvangt hiervoor een groencertificaat. Dit is een certificaat dat de overheid heeft ontwikkeld. De producenten van deA (Waterschap Vallei en Veluwe, Attero, Zonnepark Klarenbeek, Zonnepark Ecofactorij en Zonnepark Apeldoorn) beschikken over deze groencertificaten. Een groene energieleverancier koopt deze groencertificaten van producenten. In ons geval koopt Greenchoice deze van het Waterschap, Attero of een van de andere energiebronnen. Op een certificaat staat een bepaalde hoeveelheid elektriciteit of gas die de leverancier als groene energie mag verkopen. Is de hoeveelheid groene energie verkocht of verbruikt dan moet de energieleverancier weer nieuwe certificaten kopen. Door de certificering is gegarandeerd dat uw energie ook daadwerkelijk groen is. Onafhankelijke instanties controleren dit.

 • Energie uit mijn stopcontact in Apeldoorn opgewekt met duurzame bronnen?

  Opwekinstallaties en energiecentrales zetten hun energie op het ‘net’. In die zin weet je niet exact waar de energie vandaan komt. Maar ben jij klant van deA-Greenchoice, dan word de hoeveelheid energie die je afneemt ook gegarandeerd duurzaam wordt opgewekt in de omgeving. Die rekening moet wel kloppen en daar zorgt deA voor samen met energiepartner Greenchoice.

  Vergelijk het met de betaalautomaat. Als je geld uit de automaat haalt, ook al pin je bij een andere bank, het geld gaat wel van je saldo af. De bank zorg daarvoor zodat je rekeningoverzicht van bij- en afboekingen blijft kloppen. Met de levering van energie gaat het eigenlijk net zo.

 • Kan de energie uit mijn stopcontact ook door een kolencentrale opgewekt zijn?

  Opwekinstallaties zetten hun energie op het ‘net’. In die zin weet je niet exact waar de energie vandaan komt. Maar ben jij klant van deA-Greenchoice, dan word de hoeveelheid energie die je afneemt gegarandeerd ook duurzaam opgewekt in de omgeving. Die rekening moet wel kloppen en daar zorgt deA voor samen met energiepartner Greenchoice.

  Vergelijk het met de betaalautomaat. Als je geld uit de automaat haalt, ook al pin je bij een andere bank, het geld gaat wel van je saldo af. De bank zorg daarvoor zodat je rekeningoverzicht van bij- en afboekingen blijft kloppen. Met de levering van energie gaat het eigenlijk net zo.

 • Waarom werkt deA samen met Greenchoice?

  In Nederland is vastgelegd dat een bedrijf alleen energie mag leveren als men beschikt over een leveringsvergunning. deA heeft geen eigen leveringsvergunning en werkt samen met een energiepartner die lokale, duurzame energie ook belangrijk vindt: Greenchoice.

  Apeldoorn Groen

  deA wekt veel zonne-energie op. Een groot deel van die energie wordt ingekocht door Greenchoice.
  Als gebruiker kun je een contract afsluiten met Greenchoice. deA treedt daarbij op als wederverkoper.

  Het gas dat we samen met Greenchoice leveren, is bosgecompenseerd gas.

 • Wat is het verschil tussen lidmaatschap en klant zijn?

  Als lid ben je deel van de duurzame beweging die we vormen als coöperatie. De leden bepalen samen het beleid in de algemene vergadering. Daarnaast word je als lid uitgenodigd voor de ledenbijeenkomsten, ontvangt je de nieuwsbrief en heb je een platform voor uitwisseling van kennis, ideeën en ervaringen.

  Daarbij kun je ook energie afnemen van de coöperatie in samenwerking met Greenchoice. Je kunt dus lid én klant zijn van deA. Maar dat hoeft niet. Je kunt ook alleen lid zijn.