Genomineerd voor de Apeldoorn Zonnedak-award 2019: Gedizo

Genomineerd voor de Apeldoorn Zonnedak-award 2019: Gedizo

Gedizo is gespecialiseerd in het verwerken en verpakken van hoogwaardige diervoeders. Onder andere snijmais(mengsels) worden luchtdicht verpakt. De producten van Gedizo gaan onder andere naar Polen, Frankrijk, België en Kuweit. In 2019 heeft het bedrijf 648 gelegd op het dak van het nieuwe bedrijfspand aan de Amersfoortseweg 281, Uddel, met een gerealiseerd vermogen van 194.4 kWp. De panelen zijn aangelegd met behulp van een SDE+ subsidie. In de toekomst wil Gedizo nog meer zonnepanelen aanleggen. Uiteindelijk is het doel om energieneutraal te worden. Het bedrijf is nu aardgasvrij en wekt meer stroom op dan het zelf nodig heeft. De volgende stap is nu alle trekkers en voertuigen elektrisch te maken.

De jury over het het zonnedak van Gedizo

De zonnepanelen van Gedizo kun je ook zien! De Zonnedak-award is in het leven geroepen om de veelal onzichtbare zonnedak-initiatieven zichtbaar te maken. Vaak zijn dat hoge, platte daken. Deze panelen liggen op een hellend dak, prachtig op het zuiden en dus heel geschikt voor het opwekken van energie met zonnepanelen.
Er gaat altijd veel aandacht naar bedrijven in Apeldoorn zelf. Maar er zijn ook veel grote, mooie en innovatieve bedrijven in de dorpen die een bijdrage leveren aan de duurzaamheid van onze gemeente of beter: van onze planeet. De jury heeft dat met de nominatie van Gedizo dat willen benadrukken.