Huis isoleren: “Verschil maken begint bij jezelf”

Ik merk dat er minder koude lucht langs de bank gaat


en de winter moet nog komen

Huis isoleren: “Verschil maken begint bij jezelf”

Toen de energieconciërge van energiecoöperatie deA bij Ron Rutte in Ugchelen langs was geweest, kreeg de familie de smaak te pakken om verder te gaan met het isoleren van hun woning. Ze deden mee aan de isolatie-actie van deA en inmiddels zijn de muren en vloer geïsoleerd. “We zijn tevreden over het resultaat. Ik ben blij dat we het gedaan hebben.”

Energieconciërge gaf een zetje

Ron Rutte woont met zijn gezin in een vrijstaande jaren 30 woning in Ugchelen. Het huis bestond uit een oud, ongeïsoleerd deel en een nieuw aangebouwd deel dat wel geïsoleerd is.
“Een tijdje geleden kwam de energieconciërge bij ons langs. We kregen gratis ledlampen, radiatorfolie en een waterbesparende douchekop”, vertelt Ron. “Ook kregen we het over isoleren. Ik zat daar al een tijdje tegenaan te hikken, want we hadden in het oude deel last van vochtplekken op de muur en een koude luchtstroom als je op de bank zat en koude voeten. En er was een verschil in warmtebeleving tussen het oude en nieuwe deel van ons huis. Mijn schoonvader had al eerder gezegd: ”Je moet gaan isoleren, want dat is veel beter”. Door het gesprek met de energieconciërge heb ik besloten om het te gaan doen. Als we twee isolerende maatregelen zouden nemen, konden we ook gebruik maken van subsidie.”

Een goed en vertrouwd bedrijf

Via energiecoöperatie deA deed Ron mee aan de isolatie-actie in het najaar van 2020. “We vonden het prettig om alles via de isolatieactie van deA te regelen omdat we dan zeker wisten dat het door een goed en vertrouwd bedrijf uitgevoerd zou worden”, vertelt hij. “Isolatiebedrijf Van de Bunt heeft bij ons de vloer en gevel geïsoleerd. Vooraf keken ze met een camera in de spouw en bekeken ze de kruipruimte. Hij ging zelfs helemaal onder de vloer door naar het oude gedeelte van de woning. Ze hebben een afdekfolie in de kruipruimte aangebracht en parels in de spouw gespoten. Alles werd netjes afgewerkt en opgeruimd. Ik ben er tevreden over. Ik kan hen aanbevelen.”

Verschil maken begint altijd met jezelf

“Het is nog te vroeg om iets over de gasbesparing te zeggen, maar ik ben nu al blij dat ik de isolatie heb laten uitvoeren”, zegt Ron. “Ik merk dat er minder koude lucht langs de bank gaat en de winter moet nog komen. Ook vanuit het oogpunt van duurzaamheid vind ik het uit goed dat we nu minder gas gebruiken. We zijn in ons gezin aardig bezig met duurzaamheid, dit wordt ook door onze dochter gestimuleerd die heel bewust is op dit vlak. We scheiden ons afval, hangen de was zoveel mogelijk buiten, zetten de verwarming niet hoger dan 19.5 graden, proberen niet langer dan 5 minuten te douchen en eten minder vlees. We proberen het verschil te maken en dat begint altijd bij jezelf.”

Wil jij ook met isolatie aan de slag? Check of jij subsidie hiervoor kunt krijgen.

Huis isoleren: “Verschil maken begint bij jezelf” Isolatieactie

Actie vloer-, spouwmuur-, glas en zolderisolatie

Tijdens deze actie profiteer je van de afspraken die we gemaakt hebben met betrouwbare bedrijven uit Apeldoorn en omgeving.