Na isoleren en instellen cv:  “We hebben een comfortabeler huis”

Na isoleren en instellen cv: “We hebben een comfortabeler huis”

De acties van deA zetten James en zijn familie aan tot stappen om hun woning comfortabeler te maken. In korte tijd lieten ze een warmtescan maken, kregen advies van een energiecoach en deden mee aan twee acties; ze isoleerden hun spouw en lieten hun cv waterzijdig inregelen. Deze twee maatregelen versterken elkaar. Het resultaat: een comfortabeler huis.

Hoge gasrekening

Vier jaar geleden verhuisde de 45-jarige James, samen met zijn gezin van een nieuwbouwhuis naar een riante, vrijstaande jaren 30 villa in Apeldoorn. “We wisten dat we in comfort achteruit zouden gaan en een hogere energierekening zouden krijgen”, vertelt hij. “De vorige bewoners hadden alleen het dak geïsoleerd en gedeeltelijk dubbel glas geplaatst. De woning had energielabel G. De hal en sommige ruimtes, waaronder de werkkamer op zolder waren moeilijk warm te krijgen. Ons maandelijkse energierekening lag rond de 300 euro.”

Energiecoach gaf advies

Via een bewonersbrief kwam James in aanraking met deA. “Ik kon gratis een warmtescan laten doen. Hierop was te zien dat de muren en voordeur veel warmte doorlieten. Ook de glas-in-loodramen lieten warmte door, hoewel de vorige bewoners er voorzetramen in hadden laten zetten. Deze warmtescan was de aanleiding voor verdere stappen. We vroegen een energiecoach om langs te komen en ons huis te bekijken. Deze adviseerde de spouw en de vloer te laten isoleren, de oude gasboiler te laten vervangen door een elektrische boiler en de optie voor zonnepanelen te onderzoeken. Dit gesprek gaf ons richting en een plan om ons wooncomfort te vergroten.”

Via isolatie-actie spouw geïsoleerd

“Het begon met isoleren. In augustus 2021 heeft Rouwenhorst Isolatie onze spouw na-geïsoleerd. We hebben dit via de isolatieactie van deA laten doen, omdat we graag met een betrouwbaar bedrijf in zee wilden gaan. Rouwenhorst gaf ons een goed gevoel. Vloerisolatie en zonnepanelen zijn uiteindelijk niet doorgegaan, omdat we in beide gevallen extra investeringen moesten doen om dit te kunnen realiseren. Wel vervingen we onze oude boiler.”

Cv efficiënter ingesteld

“In september 2021 hebben we onze cv-installatie waterzijdig laten inregelen. Via een vriend had ik al gehoord dat je daarmee je woning efficiënter en met minder gas verwarmt. Via de actie van deA kreeg ik de kans om dit goedkoop te laten doen. Ik meldde mij aan en werd gelukkig geselecteerd. Dat vond ik fantastisch. T&P Technology bv kwam met drie jonge mannen. In een ochtend vervingen zij 14 kranen en regelden ze alles in. Het zijn echte vakmannen die enthousiast zijn over hun werk, er graag over vertellen en dingen willen uitleggen. Erg leuk! Ook werkten ze netjes. Ik ben er erg tevreden over.”

Een comfortabeler huis

“We merken, nu het weer kouder wordt, dat het comfortabeler in huis is. Dat is wat we wilden. De kamers worden sneller warm en blijven ook langer warm. Ook de kamer op zolder wordt nu warm. De effecten van het waterzijdig inregelen en isoleren lopen bij ons door elkaar heen. Ik denk wel dat ze elkaar versterken en daar zijn we blij mee. Bij de afrekening zullen we zien hoeveel het scheelt in onze energierekening. Aan wooncomfort hebben we zeker gewonnen!”